Abazović: Izbor Brđanina za direktora Uprave policije Crne Gore je najbolje rešenje

© Sputnik / Nebojša PopovićDritan Abazović
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da smatra da se izborom Zorana Brđanina došlo do najboljeg rešenja za mesto direktora Uprave policije.

On je najavio da će predlog o imenovanju Brđanina danas biti upućen Vladi.

„To je predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i mislim da je to primereno. Sa moje strane postoji puna podrška i mislim da je to stav svih članova Vlade“, kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara uoči početka naučne konferencije „Ekstremizam, terorizam i religija“, prenosi IN4S.

Upitan da li je poznat stav zapadnih partnera o Brđaninu kao kandidatu za direktora Uprave policije i Dejanu Vukšiću kao šefu Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), Abazović je kazao da bilo ko ko treba da stupi na važnu funkciju u sektoru bezbednosti mora da prođe određene provere.

„Ako ćete konkretno o Brđaninu, on je i do sada više puta bio proveravan iz razloga što je obavljao aktivnosti u Upravi policije i ranije i neko je ko ima pristup nekim podacima još od ranije. Žao mi je što u Crnoj Gori sve mora da dobije neku dramu i mistiku kao da se radi o ljudima koji dolaze iz nepoznath struktura. Mi smo mala zajednica, svako zna svakoga. Potrebni su nam obrazovani, dostojanstveni i časni ljudi. Na kraju, rezultat će pokazati da li rade kako treba ili ne, a naročitu rad policije je jako vidljiv ili nevidljiv“, rekao je Abazović.

Abazović je kazao da mnogi ljudi koji su u policiji nisu mogli da dođu do rezultata jer je struktura na samom vrhu bila postavljena pogrešno.

„Tražim da i novoj Vladi date šansu da pokaže da li će ostvariti rezultate ili ne. Mislim da ih ima u ova dva meseca. A mislim da će to biti još mnogo bolje“, kazao je on.

Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Abazović: Pronevereno više od milion evra u MUP-u, granice nezaštićene

Upitan da prokomontariše optužbe Demokratskog fronta (DF) u kome smatraju da je imenovanje Brđanina nastavak DPS prakse, Dritan Abazović kaže da je „DF takva organizacija koja je protiv svega što nije apsolutno po njihovoj volji“.

Abazović je najavio da će Vlada danas usvojiti predlog i uputiti ga na mišljenje Skupštini. Do mišljenja Skupštine, kako je najavio, Brđanin će biti v.d. direktora Uprave policije.

On je kazao da bi bilo potpuno neočekivano da se desi bilo što sem smena rukovodećih osoba u Upravi policije.

Direktor Uprave policije trebalo je da bude izabran u petak, ali su se u Vladi sukobili oko tog pitanja, nakon što su premijer Zdravko Krivokapić i ministar Sergej Sekulović navodno imali oprečne stavove oko toga kome treba poveriti upravljanje tom bezbednosnom institucijom.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala