Ivanišević „otvorio karte“ posle pobede Đokovića

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković i Goran Ivanišević
Novak Đoković i Goran Ivanišević - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Pratite nas
Goran Ivanišević, legendarni teniser i član stručnog štaba Novaka Đokovića, „otvorio je karte“ posle pobede srpskog igrača na Australijan openu.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je pokušao da ukaže sa čime se sve Đoković borio tokom Australijan opena.

„Uradio je sve što smo se dogovorili. Ovaj meč je bio remek delo. Očajnički mu je bila potrebna pobeda... Imao je tu povredu, znate, neko može da se bori sa bolom, neko ne može. Nije lako boriti se protiv kritika, kada Novak kaže nešto – kritikuju ga, kada ne kaže ništa – opet ga kritikuju. To je neverovatno“, istakao je Ivanišević.

Đoković je u finalu savladao Danila Medvedeva – u tri seta.

„Novak se nije plašio Danilovog bekhenda, nije se plašio da napadne. Vrhunski je servirao tokom celog turnira, odavno nisam video Danila da ne zna šta da uradi, Novak je bio svuda na terenu“, rekao je Ivanišević.

Novak Đoković po osvajanju titule na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Kako se srpski „zid“ poigrao sa ruskom „lopatom“

Novak je u Australiji osvojio devetu Grend slem titulu, ukupno 18. u karijeri.

„Ovo je njegov teren. Ovo je njegovo takmičenje i to je dokazao. Neverovatan nastup. Mlađi igrači misle da znaju mnogo, a velika trojka je toliko dobra jer nikada nije oklevala od promena, traženja novih načina i pokušavanja da se igra poboljša“, dodao je Ivanišević.

Novakov tim je uspeo da pronađe i razlog za šalu, uprkos činjenici da je Australijan open igran u veoma teškim uslovima.

„PCR test je postao naša talija. Radili smo test svakoga dana u slučaju da Novak izgubi i da moramo da odemo iz Australije“.

Ivanišević je istakao i da je Đoković do titule stigao zahvaljujući servisu.

Marijan Vajda i ja smo radili sa Novakom na servisu. Taj Novakov udarac su mnogi potcenjivali tokom godina. Novak je sada napredovao, napravio je korak napred. Servirao je neverovatno dobro, ne odbija da proba nešto novo i da iskoristi to u meču“, zaključio je Ivanišević.

► „Novače, ti si kralj Melburna!“

► Zapadnjaci bi voleli da je robot, ali on je emotivac iz Srbije

► Medvedev: Ispričaću vam priču o Novaku... /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala