Inter je gazda Milana – Zvezda bi mogla da iskoristi očajnu formu roso-nera

© AP Photo / Antonio CalanniZlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Pratite nas
Fudbaleri Intera deklasirali su Milan u „Derbiju dela Madonina“ - 3:0, čime su se učvrstili na liderskoj poziciji Serije A sa 53 boda, dok su roso-neri ostali na drugom mestu sa minus četiri u odnosu na gradskog rivala. To je drugi vezani poraz Milana, pa bi Crvena zvezda, koja u četvrtak gostuje na San Siru mogla da iskoristi njihovu lošu formu.

Trener Milana Stefano Pioli izveo je kombinovani sastav u Beogradu u meču šesnaestine finala Lige Evrope sa Crvenom zvezdom koji je završen bez pobednika 2:2, kako bi odmorio Ibrahimovića i još neke prvotimce, za veliki derbi sa Interom.

​Ipak, ni takva vrsta kalkulacija nije sprečila da nero-azuri dođu do lake pobede nad najvećim rivalom. Iako je Inter bio gost, imao je ulogu favorita, s obzirom na to da je kvota na dvojku iznosila 1.85.

I kao takav, Inter je u potpunosti opravdao ulogu papirnatog favorita. Nisu izabranici Antonija Kontea želeli bilo šta da čekaju, već su od prvog minuta krenuli u juriš ka golu Đanluiđija Donarume, kojeg je u 93. minutu na Marakani matirao Milan Pavkov i ostavio Milan bez trijumfa.

Tandem LU-LA, Lukaku - Lautaro Martinez bio je nemilosrdan prema crveno-crnima. Već u petom minutu gradskog derbija Lautaro Martinez je pogodio na asistenciju maestralnog Belgijanca Lukakua.

Milan je u nekoliko navrata pokušao preko Zlatana Ibrahimovića i Turčina Čalhanoglua da se vrati u meč, ali je maestralni Samir Handanovič pokazao zbog čega je jedan od najboljih čuvara mreže današnjice.

Dušan Basta - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Basta za Sputnjik: Zvezda nije otpisana, očekujem Ibru u revanšu

Inter je na poluvremenu imao prednost od jednog gola, ali je u nastavku susreta odlučio da u potpunosti nokautira ljutog rivala. Za svega devet minuta, u razmaku od 57. do 66. minuta, Donaruma je još dvaput morao da vadi loptu iz mreže.

Prvo je Hrvat Perišić uposlio Lautara Martineza, da bi drugi put „spojio s golom“ Lukakua za konačnih 3:0.

Jasno je da je Milan koji dugo bio vodeći tim italijanskog šampiona u padu forme. To potvrđuju porazi od Specije (2:0) i Intera (3:0), bez postignutog gola. Upravo je loša forma karta na koju bi hrabra Crvena zvezda mogla da zaigra u četvrtak uveče, 25. februara na San Siru, kada gostuje Milanu u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope.

► Šamar za šamarom – Don Karlo održao bukvicu Klopu i naneo četvrti poraz zaredom!

► Policija „uhapsila“ Tadića /foto/

► Norveška mašina preti da nadmaši rekorde Ronalda i Mesija

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala