Basta za Sputnjik: Zvezda nije otpisana, očekujem Ibru u revanšu

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCUDušan Basta
Dušan Basta - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Pratite nas
Herojsku partiju Crvene zvezde u borbi sa sedmostrukim prvakom Evrope Milanom na Marakani u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope (2:2) Dušan Basta ispratio je iz Italije.

Dan kasnije se nekadašnji desni bek crveno-belih i Lacija uputio sa Čizme ka Srbiji, ali ga to nije sprečilo da iz kola za Sputnjik analizira kako je video dvoboj dva bivša prvaka Evrope, kao i kolike šanse ima njegova Zvezda u revanšu koji je zakazan za 25. februara na San Siru.

​„Gledao sam sa Fićom Đorđevićem celu utakmicu u Italiji i bio je baš jak ritam svih 90 minuta. Zvezda je uspela da sa Milanom, koji je na vrhu Serije A, odigra nerešeno, što je odličan rezultat. Pogotovo, kada se uzme u obzir da nije bilo publike, koja je 12. igrač. Zaista bi bilo nezasluženo da je Zvezda izgubila. Ovako, kasni gol Pavkova za sladak remi“, zadovoljnim tonom će Dušan Basta.

Bivši reprezentativac Srbije i jedan od najboljih desnih bekova u istoriji slavnog kluba iz Ljutice Bogdana, pohvalio je način na koji se Zvezda suprostavila daleko skupljem i jačem rivalu.

Pohvalio je Basta i „kockanje“ Dejana Stankovića, koji je uprkos isključenju Rodića, odlučio da uvede u igru Pavkova, u trenutku kada je njegov tim gubio 2:1.

„Imao je Deki hrabrosti, ali to je on. Njegov pobednički mentalitet, koji ga je krasio tokom igračke karijere. Gubiš 2:1, e sad da li je 3:1, svakako gubiš. Isplatila se ta njegova odluka, što je sjajno. Cela ekipa je bila kompaktna, prsa u prsa su se sudarili s Milanom. Jer, često zna inferiornija ekipa da se nesvesno povuče, ali Zvezda to nije učinila, igrala je bez straha, čak i da je izgubila nema šta da joj se zameri“, poručuje Basta.

Neizbežna tema svakako je bio tihi heroj Radovan Pavkov koji je golom u 93. minutu pokvario planove roso-nera, a Zvezdi dao nadu da u revanšu može da se nada podvigu koji bi joj obezbedio plasman u osminu finala Lige Evrope.

„Pavkov je očigledno rođen da odlučuje te velike utakmice i drago mi je zbog njega. Posle odličnih partija protiv Liverpula imao je jedan težak period, ali je strpljivim radom uspeo da se vrati i bog da je nagradio“, izjavio je Dušan.

Fudbaler Crvene zvezde Gejlor Kanga proslavlja gol protiv Milana - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Hrabri general Stanković i otpisani ratnici

Na pitanje da li je i pored aktivnog rezultata 2:2 Zvezda otpisana u revanšu, Basta je ko iz topa odgovorio:

„Nije. Kakvi otpisana, svaka pobeda te vodi dalje. Sigurno je da će crveno-belima biti teže nego u Beogradu, ali daleko od toga da su bez šansi. Veliko je pitanje i s kojim timom će Milan izaći. Sigurno da će Ibra igrati u revanšu. Rezultat je otvoren, Milan je dobra ekipa i to se videlo u četvrtak na Marakani. Mislim da je mogao sudija da ne svira onaj penal, mislim da je bila obrnuta situacija da ne bi svirao, ali šta je tu je“, završio je razgovor za Sputnjik Dušan Basta, koji je igrom slučaja bio u Italiji kada se igrao meč u Srbiji, a ostavio je mogućnost da ponovo „zapuca“ put Apenina kako bi bodrio svoj bivši i voljeni tim 25. februara u Milanu.

► Pavkov ne voli da priča, ali je posle Milana napravio izuzetak  

► Gnusne psovke ka Ibrahimoviću; Zvezda: Primitivni pojedinac... 

► Eh, da je bilo pakla Marakane... /foto, video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala