Gudurićevih 10 veličanstvenih – Srbin se vratio i pokrenuo „tursku mašinu“

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaMarko Gudurić
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Pratite nas
Marko Gudurić nije dočekao pravu priliku u NBA ligi, pa je kao logičan potez usledio povratak u Evropu. Odlučio se Srbin za proverenu varijantu, potpisavši za bivši klub - Fenerbahče. I, nije pogrešio! Eksplodirao je otkako se vratio, a „mašinerija iz Istanbula“ počela je da melje, što potvrđuje 10 pobeda u Evroligi u isto toliko mečeva.

Fenerbahče je u petak uveče pobedio Albu iz Berlina u Istanbulu rezultatom 89:84 i bio je to 10. vezani trijumf tima sa Bosfora, a ujedno i 10. meč koji je za Fener odigrao Marko Gudurić.

Fantastičan niz i Gudurićevih 10 veličanstvenih startovao je 23. decembra kada se srpski reprezentativac iz Memfisa vratio u Tursku i odigrao prvi meč. Jasno je da je Markov povratak promenio tim i probudio ga iz letargije u koju je upao.

​Pre toga se tim selektora Srbije Igora Kokoškova strahovito mučio. Imao je čak sedam evroligaških poraza u prethodnih osam mečeva, tri uzastopna, ali je stigao Gudurić i stvari su počele da se menjaju.
Prva od 10 recki u nizu bio je Olimpijakos 23. decembra. Tim iz Istanbula kao domaćin je slavio rezultatom 84:77, a Srbin je na povratničkom debiju imao četiri poena, tri asistencijai dva skoka, šutirajući 2/5 za dva, 0/4 sa distance.

Posle grčkog diva redom su padali: Asvel, Crvena zvezda, Baskonija, Panatinaikos, CSKA, Makabi Tel Aviv, Himki, Zenit, i na kraju Alba.

Jokić je voleo Balaševića, ali nije stigao da ga upozna...

Gudurić je trijumfu Fenera nad timom iz Berlina doprineo sa 12 poena, četiri asistencije i jednim skokom za tačno 30 minuta provedenih na parketu, dok je kaznenu ekspediciju Igora Kokoškova predvodio maestralni francuski reprezentativac Nando de Kolo sa 26 poena i osam asistencija. Bio je nerešiva enigma za žilavog nemačkog predstavnika.

Turski velikan posle 25 kola Evrolige ima 15 pobeda i zauzima šesto mesto na tabeli, te je jasno da im se, ukoliko ovako nastave, smeši plej-of.

Narednu utakmicu Fenerbahče igra protiv gradskog rivala Efesa 26. februara, i biće to prilika da Gudurić i ekipa upišu i 11. pobedu u nizu u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.

► Jokić prepustio saigraču da ispiše istoriju NBA lige /video/

► Debi i odmah najbolji – budućnost Srbije je svetla

► Lojd tragičar – desetkovana Zvezda izgubila u dramatičnom finišu od Zenita

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala