Zvezdin heroj iz Begeča – dođe, matira velikana, pa trk nazad u zavičaj

© Sputnik / Aleksandar MilačićMilan Pavkov slavi pobedu nad Liverpulom
Milan Pavkov slavi pobedu nad Liverpulom - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Pratite nas
Crvena zvezda ponovo slavi Milana Pavkova! Gorostasni napadač iz Begeča, koji je srušio slavni Liverpul na Marakani 2018. godine, ponovo se našao u ulozi diskretnog heroja u sudaru sa sedmostrukim prvakom Evrope – Milanom, čiju je mrežu zatresao u 93. minutu, postavivši konačnih 2:2.

Ubo je Dejan Stanković džekpot sa Milanom Pavkovim! U to nema sumnje. Perspektivni stručnjak kao da je osetio ko bi mogao da nadskoči i da nadjača odbranu Milana, kada ga je uveo u 81. minutu, i to u trenutku kada su crveno-beli imali igrača manje zbog dva žuta kartona Milana Rodića.

​Svega 12 minuta trebalo je Pavkovu da pokaže da nije običan igrač, već da u njemu ima nešto posebno. Iako ne voli da se nameće, ne voli da se eksponira u javnosti jer ne daje uopšte izjave za medije, bez obzira na to što bi trebalo jer je fudbaler Zvezde, uspeo je maestralno da odreaguje na idealan centaršut temperamentnog Gabonca Gelora Kange i da ostavi „ukopanog“ Đanluiđija Donarumu, koji je samo pogledom ispratio Milanovu parabolu glavom u malu mrežu.

I sad, zamislite kakva bi to eksplozija oduševljenja bila da se igralo pred krcatim tribinama stadiona „Rajko Mitić“. Ovako, samo je puna novinarska loža bila u transu zbog gola Zvezdinog napadača u dubokom zaustavnom vremenu.

Na Marakani će sasvim sigurno nastaviti da slave „Pavkovdan“ 6. novembra, u znak sećanja na dva gola Liverpulu 2018. godine, ali svakako niko neće zaboraviti još jedno remek-delo, i način na koji je spakovao loptu u mrežu favorizovanog Milana koji je u Beograd došao s ciljem da već u prvom susretu šesnaestine finala Lige Evrope završi posao.

E, pa, prevideli su Pioli, Mandžukić, Rebić, Donaruma i ostale zvezde roso-nera Zvezdin „iks faktor“ – Milana Pavkova.

Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Eh, da je bilo pakla Marakane... /foto, video/

Tihi momak iz Begeča, koji i dalje živi u svom gradiću nadomak Novog Sada, a zaposlen je u Crvenoj zvezdi, gde kada mu se ukaže prilika, kao starter ili rezerva s klupe, uđe i reši meč. 

To je pravi heroj! Učinio je to protiv Liverpula 2018. godine s dva gola u mreži Alisona, zatim je iščupao bod Zvezdi u 159. večitom derbiju, kada je pogodio u 74. minutu za, ispostaviće se, konačnih 1:1.

​Gol Milanu u zaustavnom vremenu dobija na težini kada se zna kakav je put prevalio Milan Pavkov samo ove sezone. Bio je praktično otpisan, nije bio u planovima Dejana Stankovića. Neretko je trenirao odvojeno od ekipe, ali se napornim radom na treninzima izborio da ponovo bude „na oku“ Stankoviću i da stekne poverenje šefa stručnog štaba.

I sam Stanković je posle meča pohvalio diskretnog heroja Milana Pavkova.

„Rekao sam i ranije da je Pavkov dobro radio na pripremama u Turskoj. Čestitam ekipi na hrabroj igri, još da se oslobodimo grča koji imamo početkom utakmica. Nismo odustajali, bila je zanimljiva utakmica. Jaka i teška“, kratko je poručio Stanković.

Milan Pavkov je neko ko definitivno iskače iz kalupa kada su u pitanju današnji fudbaleri. Ne voli izlaske, skupa kola, brz život.

Sušta suprotnost od toga.

Voli da provodi vreme u miru svog porodičnog doma u Begeču, da ode na pecanje i da uživa u tim dragocenim trenucima s voljenim osobama, daleko od očiju javnosti.

I niko ne može da mu zameri na tome. To je njegov izbor, njegov put kojim se odlučio da pođe i da ne odstupi ni pedalj.

Zvezda će sasvim sigurno posle gola Milanu ponovo imati interesente za Milan Pavkova, i postoji velika mogućnost i da bude prodat, ali je jasno da neće u skorije vreme naći tako atipičnog fudbalera kao što je tihi heroj iz Begeča. 

► „Nisam pogrešio sa Ibrahimovićem, čuo sam za Pavkova“

► Povratak Zvezdinog otpisanog heroja /video/

► Navijači Zvezde „grme“ izvan stadiona, Borjana spasle sudije, ali ne i njegov saigrač /foto, video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala