Mladunci amurskog tigra testirali kvalitet foto-zamke /video/

© Sputnik / Aleksandr KryazhevSibirska tigrica Lapa sa svojim mladuncem, Novosibirski zoopark
Sibirska tigrica Lapa sa svojim mladuncem, Novosibirski zoopark - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Pratite nas
Naučnici nacionalnog parka „Zemlja leoparda“ u Primorju zabeležili su video-snimke na kojima se mladunci amurskog tigra igraju foto-zamkom koju su pokušali da skinu sa drveta.
„Na živopisnim snimcima, tigrići se igraju foto-zamkom, pokušavajući da je skinu sa drveta. Tokom igre vuku i okreću kameru tako da je zabeležila celo njihovo okruženje“, navodi se u saopštenju uz napomenu da su ovakvi slučajevi su retki ali se dešavaju.

Tokom provere zamki, Viktor Storožuk, koji radi u odeljenju za nauku u „Zemlji leoparda“, pronašao je kameru na zemlji na pet metara od drveta za koje je bila fiksirana. Ispostavilo se da je kaiš pocepan, senzor koji reaguje na kretanje polomljen, ali zamka je preživela.

„Takvo ponašanje je karakteristično za mladunce. Prema njihovoj veličini, mladunci su stari oko osam ili devet meseci. U ovom uzrastu su znatiželjni i istražuju svet oko sebe“, kaže izvor iz nacionalnog parka.
Amurski tigar - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Dva minuta sa „Putinovim“ tigrovima /video/

Naučnici navode da su foto-zamke, osim tigrovima, interesantne i medvedima.

Amurski tigar jedan je od najređih predatora na planeti i unesen je u spisak Međunarodne crvene knjige. Prema podacima eksperata od jeseni 2020. godine, u Rusiji ima nešto više od 600 tigrova. Očekuje se, da će sledeća proučavanja amurskog tigra biti tokom zime 2021-2022. godine.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala