Lojd tragičar – desetkovana Zvezda izgubila u dramatičnom finišu od Zenita

© Foto : ABA liga/Crvena zvezdaDžordan Lojd i Ognjen Dobrić, košarkaši Crvene zvezde
Džordan Lojd i Ognjen Dobrić, košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezda poraženi su od Zenita 76:75 u 25. kolu Evrolige.

Džordan Lojd, košarkaš Crvene zvezde, mogao je da bude heroj, ali je na tri sekunde do kraja promašio polaganje i pobeda je otišla u ruke ekipe iz Sankt Peterburga.

U dvorani „Aleksandar Nikolić“ viđena je odlična košarka, desetkovana Zvezda uspela je da se vrati iz velikog zaostatka i dođe do egala.

Na tri minuta do kraja, posle koša uz faul Alekse Uskokovića, rezultat na semaforu bio je nerešen (69:69), te smo u završnici gledali dramatičan meč.

Prvi napad u poslednjem minutu imala je Zvezda, na semaforu je bilo (72:72), lopta je bila kod Davidovca koji je leđima napao Pengosa. Usledilo je udvajanje, Davidovac je izbacio loptu do Dobrića, a ovaj je pogodio trojku – 75:72!

U narednom napadu Arturas Gudaitis pogodio je prvo slobodno bacanje, drugo je promašio, ali je Ponitka uhvatio loptu u napadu, dodao je do Pengosa koji pogađa trojku – 75:76.

Do kraja utakmice ostalo je 27 sekundi i lopta je bila za Zvezdu. Tada su na scenu stupile sudije koje su dosudile faul u napadu Ognjenu Kuzmuću, te je na 15 sekundi do kraja lopta bila za Zenit.

Preokretima nikad kraja! Košarkaši Zenita nisu uspeli da za pet sekundi izvedu loptu, pa je ipak Zvezda imala napad za pobedu.

Džordan Lojd dobro je probio odbranu ekipe iz Sankt Peterburga, potom je naslonio loptu na tablu, to je uradio nešto jače i promašio je. Do kraja je ostalo tri sekunde, a Kej Si Rivers je imao dva slobodna. Promašio je oba, Zvezda nije uspela da organizuje napad i poražena je.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Lojd sa 21 poenom, Dobrić je postigao 13, a Davidovac osam. Pobednika je predvodio Pengos sa 25 poena i sedam asistencija.

Na početku utakmice igralo se koš za koš. Zenit je uglavnom bio u minimalnom plusu, a kako je Zvezda malo popustila u završnici, gosti su to uspeli da iskoriste i dođu do osetnije prednosti – 16:22.

Izabranici Ćavija Paskavala dobru igru sa kraja prve deonice preneli su u drugu, odnosno obrnuto – Zvezda je lošu igru prenele u nastavak, te je ubrzo imala dvocifreni zaostatak (18:30).

Do kraja četvrtine gosti iz Sankt Peterburga održavali su prednost, Zvezda se mučila i na poluvremenu je imala zaostatak od 12 poena – 36:48.

​Na početku treće četvrtine nije se činilo da će se nešto promeniti na semaforu, ali crveno-beli zaigrali su bolje i malo po malo topili su zaostatak.

Važnu ulogu igrao je Ognjen Dobrić sa dve trojke (50:56), a na kraju je i Davidovac pogodio van linije 6,75, te je Zvezda u poslednju četvrtinu ušla sa svega -5 – 56:61.

Četvrtu četvrtinu izabranici Dejana Radonjića otvorili su serijom 6:0 i Zvezda je povela prvi put od početka meča – 62:61.

U završnici meča desilo se ono što smo opisali na početku teksta, Zvezda nije uspela da dođe do velikog podviga i doživela je 17. poraz u elitnom košarkaškom evropskom takmičenju.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Srbija se na krilima Petruševa plasirala na Evropsko prvenstvo!

Zvezda nastavlja u jakom ritmu – ubedljiva pobeda protiv Borca

Sputnjik saznaje: Klub iz Podmoskovlja pred gašenjem, Jović traži novu sredinu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala