Serena je ronila suze u Melburnu i podsetila na sramotu iz Njujorka /video/

© AFP 2023 / ELSAAmerička teniserka Serena Vilijams u svađi sa supervizorom US opena (2018)
Američka teniserka Serena Vilijams u svađi sa supervizorom US opena (2018) - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Pratite nas
Američka teniserka Serena Vilijams ponovo je izgubila od Japanke Naomi Osake – i ponovo je bilo drame, samo, ovog puta, ne na terenu već van njega.

Osaka je savladala tridesetdevetogodišnju Vilijams sa 6:3, 6:4 i plasirala se u finale Australijan opena, drugo u svojoj mladoj karijeri, u kojem će, u petak ujutru, igrati protiv Amerikanke Dženifer Brejdi.

Sličan rezultat, uz jedan gem manje za Amerikanku, stajao je na semaforu i 2018. godine, kada je Japanka pobedila Serenu u finalu US opena.

I u tom duelu viđene su suze, ali iz potpuno različitih razloga.

Posle ovogodišnjeg duela u Melburnu tugu smo videli na licu Serene, koja je možda odigrala svoj poslednji Australijan open.

„Ne znam (da li sam se oprostila od Melburna). Stvarno još ne znam. Ne znam, ne mogu više da pričam...“, izjavila je Vilijams, pa zaplakala i napustila konferencijsku salu.

​Serena je tokom svoje bogate karijere osvojila 23 Grend slem titule, od čega sedam u Australiji, ali joj već nekoliko godina fali ta jedna kako bi se izjednačila sa legendarnom Margaret Kort.

Poslednji GS trofej došao je 2017. godine i tada niko nije očekivao da ona ostane na cifri od 23, a veliku priliku propustila je i pomenute 2018. godine u Njujorku.

Grigor Dimitrov tokom meča sa Aslanom Karacevim - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Kako je Bugarin zbunio Marijanu i zašto nije mogao da navuče čarape

Iako je i tada trijumfovala Osaka, ona je bila u suzama posle meča, a za sve je bila kriva iskusna Amerikanka.

Proslava njenog prvog Grend slem trofeja uništena je pre svega zbog američke publike koja joj je na dodeli pehara zviždala zbog toga što je pobedila njihovu miljenicu.

A njihova miljenica je uradila sve kako bi srozala svoj lik i delo što je više moguće.

Serena je tokom tog meča dobila čak tri opomene od sudije Karlosa Ramoša – prvu zbog „koučinga“ od strane trenera Patrika Muratoglua, drugu zbog razbijanja reketa, a treću zbog vređanja glavnog arbitra.

Posle prve opomene posledica nije bilo, posle druge je izgubila poen, a posle treće i ceo gem. A, onda...

„Ja nisam varalica. Nikada u životu nisam varala, imam ćerku i zalažem se za pravdu. Nikada više nećeš suditi moje mečeve. Ti si lopov jer si mi ukrao poen. Duguješ mi izvinjenje“, drala se Serena na sudiju Ramoša.

Vilijams se bunila jer je tvrdila da nije čula kada je dobila prvu opomenu, jer da jeste ne bi napravila prekršaj koji joj je set kasnije oduzeo poen.

Usledila je i svađa sa supervizorom, ali promene odluka nije bilo. I nije trebalo da ih bude, jer je sudija Ramoš bio potpuno u pravu.

To nije sprečilo Serenu da od meča napravi dramu, te publiku okrene protiv Osake koja nije uradila niti jednu jedinu stvar zbog kojeg bi joj iko uputio negativan povik.

Na kraju meča Serena je pokušala da uteši Naomi, ali je šteta već bila načinjena.

Sjajni Đoković okončao bajku Rusa i plasirao se u deveto finale Australijan opena!

Đoković osmog marta piše istoriju

Pričaju da je Novak folirant, a ne znaju šta on radi i ko je „talija“ iz Argentine /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala