Kako je Bugarin zbunio Marijanu i zašto nije mogao da navuče čarape

© AP Photo / Hamish BlairGrigor Dimitrov tokom meča sa Aslanom Karacevim
Grigor Dimitrov tokom meča sa Aslanom Karacevim - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Prvo četvrtfinale muškog singla Australijan opena donela nam je čudnu situaciju u kojoj su učestvovali Srpkinja, Bugarin i Rus.

Rus Aslan Karacev, najprijatnije iznenađenje turnira, u utorak je pobedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 3-1 u setovima i plasirao se u polufinale turnira.

Dimitrov je dobro počeo meč, osvojio prvi set, ali se od sredine drugog potpuno „raspao“ i jedva uspeo da duel privede kraju.

Ruski teniser Aslan Karacev protiv Grigora Dimitrova - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Rus nastavio da šokira svet, sada čeka Đokovića!

Razlog je bila povreda leđa koja je postajala sve gora i gora, a bol je kulminirao na kraju trećeg seta, kada je Grigor otrčao do svoje klupe, a onda i do tunela.

Sudija u stolici bila je Srpkinja Marijana Veljović, kojoj je bilo potrebno malo vremena kako bi odreagovala posle Bugarinove hitre reakcije, pa je posle kraće zbunjenosti na kraju pozvala medicinski tajm-aut.

Čak se i Karacev pomalo zbunio, pa je Marijanu upitao šta se dešava i kada će se nastaviti meč.

​Posle meča, Dimitrov, koji je u osmini finala bez izgubljenog seta savladao trećeg tenisera sveta Dominika Tima, je bio potpuno iskren.

„Nema poente da bilo šta krijem. Juče je sve počelo, a onda se ponovilo početkom meča, nastavilo da se pogoršava i na kraju postalo nezaustavljivo. Ovo je bio njegov dan i idemo dalje. To je sport“, izjavio je Dimitrov.

Dvadesetdevetogodišnjak iz Haskova je bio na pragu da izjednači najbolji Grend slem rezultat u karijeri, a tome je pomoglo to što se osećao izuzetno dobro tokom celog turnira.

A, onda ga je, dan pred četvrtfinale, sasekla neočekivana povreda.

„Pred meč nisam mogao da navučem čarape, tako da sam znao da će biti problema. Do ovog meča sam se super osećao, kao retko kada tokom slemova“, dodao je Grigor.

Karacev će u polufinalu, na svom Grend slem debiju, igrati protiv Novaka Đokovića.

Srpkinja u polufinalu Australijan opena!

Našao se s Novakom oči u oči i smeškao – dok nije napisao novu „otrovnu“ kolumnu

Britanska legenda za Sputnjik sport: Novak je pobedio sumnje

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala