RPC se danas raduje sa svojom sestrom srpskom crkvom: Čestitka iz Moskve patrijarhu Porfiriju

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Odeljenja Moskovske patrijaršije za spoljne crkvene veze mitropolit Ilarion
Predsednik Odeljenja Moskovske patrijaršije za spoljne crkvene veze mitropolit Ilarion - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Pratite nas
Predsednik Odeljenja za spoljne crkvene odnose Moskovske patrijaršije, mitropolit Volokolomski Ilarion čestitao je mitropolitu Zagrebačko-Ljubljanskom Porfiriju na izboru za patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

„Ruska crkva se raduje danas sa svojom svetom sestrom, Srpskom crkvom, koja je u vašoj ličnosti dobila novog patrijarha“, napisao je vladika u čestitki.

On je podsetio da naslednicima Svetog Save nikad nije bilo lako, uvek je bila potrebna hrabrost, čvrstina u očinskoj veri i uzvišeni moralni kvaliteti.

„Neka se umnoži i duhovno uzvisi vaša pastva, neka svemogući Bog sačuva našu voljenu braću koja služe Bogu na svetoj zemlji Kosovu i Metohiji, da se sačuvaju svetinje Srpske Pravoslavne crkve u toj mnogostradalnoj zemlji! Nadamo se da će u godinama dok budete patrijarh veze između naših Crkava još više ojačati“, napisao je Ilarion.

Podsetimo, nešto ranije patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril čestitao je vladiki Porfiriju izbor za patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala