Stanković: Ne pada mi na pamet da pretim Milanu

© Foto : FK Crvena zvezdaTrener Crvene zvezde Dejan Stanković
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, rekao je da njegov klub čeka fenomenalna utakmica protiv Milana u kojoj će ekipa imati priliku da pokaže šta ume.

"Ovo je fenomenalan meč za Crvenu zvezdu, u kom mi nemamo šta da izgubimo, u svakom slučaju. Treba hrabro i pametno da istrčimo i pokažemo šta znamo. Očekujem dobru, pravu evropsku utakmicu. Snaga Milana je neupitna. Njihov kvalitet nikako ne bi trebalo da se potceni. Treba da budemo na zemlji, ne pretimo nikome, tražimo svoje šanse i iz ovog dvomeča izađemo što bolji", rekao je Stanković na konferenciji za novinare.

Zvezda će u četvrtak od 18.55 igrati protiv Milana prvu utakmicu šesnaestine finala Lige Evropa.

Stanković je istakao da mu je mnogo žao zbog toga što na stadionu "Rajko Mitić" neće biti navijača.

Novinari su ga pitali da li bi bio zadovoljan nerešenim rezultatom u prvoj utakmici.

"Krećemo već od nerešenog, 0:0 je. Već ga imamo, za sada. Radićemo na tome da odemo s nečim u Milano. Krećemo sa nerešenim i ja sam zadovoljan kako kreće utakmica", kazao je trener crveno-belih uz osmeh.

Milan je za vikend iznenađujuće poražen od Specije u italijanskom prvenstvu, a novinare je zanimalo mišljenje Stankovića kako će to da utiče na predstojeći duel sa Zvezdom.

"To ćemo videti sutra. To može da bude samo jedna loša nedelja. Milanu ne bi trebalo da se preti, ne pada mi na pamet. Poštujem ih kao ekipu, i ono što je Pioli uradio poslednjih šest meseci. Rezultati su evidentni. Očekujem jak Milan. Svakoj ekipi može da se desi da kiksne jedan vikend, ali su pokazali i dokazali da su neko ko želi prvo mesto u Italiji i Ligu šampiona sledeće sezone", kazao je Stanković.

Trener Zvezde je rekao da njegova ekipa drugačija od Specije i da ne može da je kopira, ali da je taj duel u Seriji A pokazao koje su vrline i mane Milana.

Upitan je da li je pred utakmicu razgovarao sa nekim iz Milanovog gradskog rivala Intera, svog bivšeg kluba, kratko je odgovorio: "Ne".

Zvezda će računati na Filipa Falka, za koga je Stanković rekao da je napredovao kada je reč o fizičkoj spremi.

"Falko se podigao što se tiče fizičke spreme. Naravno da računam na njega, ali videćemo da li će biti 90, 60 ili 45 minuta. Nije trenirao sa grupom dobrih 20 dana, plus završetak transfera...", rekao je Stanković.

Stanković neće moći da računa na Strahinju Erakovića, koji se povredio na utakmici sa Radničkim, a trener crveno-belih je naveo da su krivi vremenski uslovi.

"Mnogo mi je žao njega, i ostalih svih momaka, ne samo u klubu, svega... Žao mi je što se igralo po takvim terenima, to je nehumano. To je bilo nestvarno. Nadam se da će nam vreme pomoći", naveo je Dejan Stanković.

On je rekao da je Zvezda spremna na svaku formaciju Milana.

Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Piksi za Sputnjik: Zvezda je mrtva ako pokaže strah

"Spremni smo na bilo koju formaciju. Spremni smo da ih dočekamo kako god da budu igrali. Analizirali smo ih, znamo ko gde može da igra, tako da velikih iznenađenja ne može da bude, osim ko će da igra, a ko ne", rekao je Stanković.

Revanš susret Crvene zvezde i Milana igraće se naredne nedelje u Italiji.

Medijima se potom obratio i vezni fudbaler Mirko Ivanić.

"Ovo je velika utakmica za nas, klub, sve. Dugo smo je čekali, detaljno smo se spremili i jedva čekamo da izađemo na teren, pokažemo šta umemo i da nismo slučajno u šesnaestini finala Lige Evropa", rekao je Ivanić novinarima u Beogradu.

Ivanić je na konferenciji za novinare bio u "drugom planu", pošto su pitanja dugo vremena bila za trenera Dejana Stankovića.

Stanković je iskoristio priliku i pitao Ivanića kako je video ekipu Milana kroz analize koje su pravljene, a to je izazvalo smeh prisutnih u sali medija centra stadiona "Rajko Mitić".

"Svi znamo ko je Milan i kakva je to ekipa. Stvarno su fantastičan tim. Jedva čekamo utakmicu. Želimo da se nadigravamo sa takvim timovima. Čast nam je što smo u takvoj grupi. Oni jesu favoriti. Ne bore se slučajno za titulu u Seriji A posle toliko godina, a svi znamo koliko je teška liga. To nam je možda dodatni motiv da se pokažemo", odgovorio je Ivanić.

Novinari su ga potom pitali na kojoj bi poziciji voleo da igra protiv Milana.

"Voleo bih da igram, da istrčim na teren. A, na kojoj ću poziciji, to je pitanje za trenera. Jedva čekam utakmicu, manje je važno ko će na kojoj poziciji igrati", naveo je Ivanić.

Na pitanje koji rezultat priželjkuje, kratko je uz osmeh odgovorio: "3:0 za nas".

Utakmica između Crvene zvezde i Milana igra se u četvrtak u 18.55, a revanš je nedelju dana kasnije na stadionu San Siro.

„Nikada nisam krio da sam Zvezdaš, nažalost, pokušaću da je izbacim iz Evrope“

Zvezda pred utakmicom sezone – puca od samopouzdanja

Kon: Ne možemo da dozvolimo navijače na tribinama

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala