Srpsko-hrvatska kombinacija poklekla na korak od finala AO

© AP Photo / Rick RycroftSrpska teniserka Nina Stojanović posle poraza od Serene Vilijams na Australijan openu 2021.
Srpska teniserka Nina Stojanović posle poraza od Serene Vilijams na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Srpska teniserka Nina Stojanović nije uspela da se plasira u finale Australijan opena u ženskom dublu. Ona i Hrvatica Darija Jurak zaustavljene su od češke kombinacije Krejčikova/Siniakova.

Nina i Darija su tokom celog turnira ređale iznenađenja, usput izbacivši i prvog nosioca Hsije i Stricovu, ali je u polufinalu došao njihov kraj.

Višestruke Grend slem šampionke Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova su slavile posle preokreta i gotovo dva sata tenisa – 3:6, 6:2, 6:4.

Srpkinja i Hrvatica su nakon pretrpljenog brejka u prvom setu dva puta oduzele servis rivalkama i furioznim tenisom im dale do znanja da ne prihvataju ulogu autsajdera.

Novak Đoković i Saša Zverev, četvrtfinale Australijan opena  - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Novak govorio o „magičnim rukama“ koje su mu pomogle

U drugom setu su ponovo rano napravljena tri brejka, ali su nažalost dva bila na strani Čehinja, a potom se desio i treći.

Prve su u odlučujućem setu pripretile Jurak i Stojanović. Oduzele su servis protivnicama, ali prednost nisu uspele da zadrže ni jedan gem.

Nažalost, srpsko-hrvatska kombinacija do kraja meča je propustila brejk loptu, a onda posrnula kada je pritisak bio najveći.

U finalu Australijan opena u ženskom dublu Krejčikova i Siniakova će igrati protiv Belgijanke Elis Mertens i Beloruskinje Arine Sabalenke.

Medvedev razbio Rubljova i plasirao se u prvo polufinale u karijeri!

Đoković briljirao i besneo, pa slomio Zvereva za polufinale Australijan opena!

Miša Zverev: Niko nije očekivao povređenog Novaka

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala