Novak govorio o „magičnim rukama“ koje su mu pomogle

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković i Saša Zverev, četvrtfinale Australijan opena
Novak Đoković i Saša Zverev, četvrtfinale Australijan opena  - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković je prokomentarisao tešku pobedu nad Sašom Zverevim, posle koje se plasirao u svoje deveto polufinale Australijan opena, kao i pomoć koju je dobio kako bi zalečio povredu.

Novak je savladao Sašu posle više od tri i po sata borbe sa 3-1 u setovima i zakazao polufinalni duel sa Aleksom Karacevim.

Najbolji teniser planete je loše ušao u meč, rano pretrpeo brejk, a na kraju i izgubio prvi set.

„Nekako sam se osećao kao da mi je potrebno više vremena da se zagrejem, bilo je veoma napeto u završnici prvog seta i posle sam krenuo bolje da se krećem i bolje sam servirao pa sam na kraju imao vise asova što je pravo čudo. U poslednjim momentima bilo je izjednačeno mnogo pritiska... Emotivan sam, posle velike borbe sam preživeo i Saši sve čestitke, nije imao sreće“, rekao je Đoković odmah posle meča.

Novak je objasnio kako je meč mogao da ode na obe strane.

„Posle drugog seta sam loše ušao u treći set i izgubio servis veoma rano pa u četvrtom sam uspeo da dobijem fokus nazad i da sve krene u pozitivnom pravcu, kao što sam i rekao, ne bi bilo nezasluženo da je Zverev dobio, ovo je bio veliki izazov“.

​Povreda koju je zadobio u osmini finala protiv Tejlora Frica ovog puta nije pravila problem.

Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Našao se s Novakom oči u oči i smeškao – dok nije napisao novu „otrovnu“ kolumnu

„Ne, nisam se mučio. Barem kada su povrede u pitanju, nekoliko puta sam se u prošlosti povlačio, US open, Vimbldon... To su povrede, one se dešavaju... Kada imaš magične ruke fizioterapeuta i medicinskog tima, sve je dosta lakše. Pomogli su mi da se izvučem iz ovoga i to su velike svari, oni te vrate u mogućnost da se takmičiš, tu su i treninzi i neke druge stvari“.

Karacev, njegov naredni protivnik, nikada ranije nije uopšte igrao na nekom Grend slem turniru, a na debiju je, sa 27 godina, došao do polufinala.

„Nisam ga uopšte gledao kako igra, dok nije došao ovde na Australijan open. Odlično se kreće, fizički je snažan, ima odličan bekhend, bio je težak posao za Dimitrova i sve druge jer je Karacev igrao sjajno. Malo smo trenirali, zbog svega toga i imamo mnogo povreda. Nadam se dobrom meču sa Karacevim“, objasnio je Novak.

Meč sa Rusom na programu je u četvrtak.

Rus nastavio da šokira svet, sada čeka Đokovića!

Srpkinja u polufinalu Australijan opena!

Britanska legenda za Sputnjik sport: Novak je pobedio sumnje

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala