Nenad Popović: Očekivan napad, smeta im proizvodnja ruske vakcine u Srbiji

© Sputnik / Aleksandar MilačićJurij Borisov i Nenad Popović
Jurij Borisov i Nenad Popović - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj saopštio je da je današnji napad jednog beogradskog lista na njega bio očekivan i da dolazi odmah posle posete zamenika predsednika ruske Vlade Jurija Borisova Beogradu i nakon što su ruski stručnjaci obišli institut Torlak i odobrili proizvodnju ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Srbiji.

Jasno je da je jedini cilj ovog napada da se osujeti proizvodnja ruske vakcine na Torlaku i da se po ko zna koji put, gurnu klipovi u točkove naše saradnje sa Rusijom, ocenio je Popović i dodao da srećom, narod u Srbiji nije slep i jasno vidi koji se motivi kriju iza ovog napada.

„A nalogodavcima ovog napada poručujem: Nijedan vaš napad ne može da naruši našu saradnju sa Rusijom, jer tu saradnju želi narod Srbije. I poručujem vam da će Srbija proizvoditi vakcinu 'Sputnjik Ve' na svojoj teritoriji i da će posle više decenija, uz pomoć Rusije, povratiti svoj suverenitet u proizvodnji vakcine. Varate se ako mislite da saplitanjem mene možete da zaustavite taj proces“, poručio je Popović.

Nema sumnje da će ovaj napad primetiti i naši ruski partneri, smatra Popović i dodaje „da će ih to samo još više motivisati da daju podršku Srbiji, jer smo i jedni i drugi navikli na napade od onih kojima smeta naša saradnja i naši zajednički ciljevi“.

Današnji Kurir objavio je da je Nenad Popović dao je čak 4.440.000 dinara, odnosno 37.288 evra, za reklamiranje na poznatim društvenim mrežama/platformama - Instagramu, Fejsbuku i Jutjubu.

Popović je pomenutu javnu nabavku raspisao sa ciljem informisanja javnosti o delokrugu rada svog kabineta, ali i da bi, kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, podstakao mlade da razvijaju preduzetnički duh. Posao je sklopljen sredinom prošle godine, u avgustu, i to u vreme tehničkog mandata (tada stare) vlade, navodi Kurir.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala