Zvezda pred utakmicom sezone – puca od samopouzdanja

© Foto : FK Crvena zvezdaDejan Stanković, trener FK Crvena zvezda
Dejan Stanković, trener FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak u 18.55 igraju utakmicu sezone protiv Milana u nokaut fazi Lige Evrope. U klubu iz Ljutice Bogdana postoji zdrava doza samopouzdanja pred meč sa evropskim gigantom.

Utakmica sezone ne zbog važnosti, pošto je plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope ogroman uspeh, već zbog veličine protivnika i istorije koju dele dva tima.

Zvezda i Milan imaju bogatu istoriju, te su se više puta u prošlosti sastajali u evropskim takmičenjima. Čuveni je legendarni dvomeč iz 1988. godine, a nešto manje spektakularan bio je i onaj iz 2006.

Iako se „rosoneri“ ponovo nalaze u vrhu italijanskog šampionata, nešto što nije bio često slučaj u poslednjih šest, sedam godina, iz Zvezde puni optimizma dočekuju duel sa klubom sa San Sira.

„Sada je potpuno drugo vreme. Razlika između tradiconalnih klubova koji dolaze iz istočnih zemalja poput Zvezde i bogatih klubova je mnogo veća. Mnogo je više novca u opticaju, a veliki klubovi su postali male kolonije najboljih igrača na svetu. Tako gledano, razlika o kojoj govorimo je sada veća u korist našeg protivnika Milana, nego što je to 1988. godine bio slučaj. Ipak, imamo tim koji je najbolji u poslednjih 15-20 godina. Naš stručni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem odlično poznaje italijanski fudbal. Znaju kako treba igrati protiv ekipa kao što je Milan i tu vidimo našu najveću prednost“, rekao je Mitar Mrkela za zvaničan sajt kluba.

Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Piksi za Sputnjik: Zvezda je mrtva ako pokaže strah

Zvezda u odličnoj formi čeka dvomeč, što ne može da kaže Milan koji je za vikend izgubio od Specije, te je upravo klub sa severozapada Italije pokazao crveno-belima kako treba da igra.

O utakmici između dva kluba pričao je i legendarni golman Dika Stojanović.

„Nikad nisam voleo da prognoziram rezultat, kao ni ishod meča. Međutim, igrači koji budu nosili dres Crvene zvezde moraju da budu svesni da je naš klub u rangu sa Milanom. Nekad imamo bolji, nekad lošiji tim, ali smo kao klub na nivou evropskih velikana. Siguran sam da nas Milan neće potceniti, jer se dobro sećaju da im nije bilo lako protiv Crvene zvezde nikada kroz istoriju. Znaju oni ko smo mi i sigurno će izaći sa punim poštovanjem pred tim Dejana Stankovića“, rekao je čuveni čuvar mreže kluba iz Ljutice Bogdana.

Stojanović smatra da crveno-beli ne treba da se plaše nijednog rivala, pa ni Milana.

„Treba se ući bez straha u utakmicu. Ne treba čitati novinske tekstove u kojima se navodi kako će Milan doći u oslabljenom sastavu. Sa kakvim god igračima da dođu, oni će dati sve od sebe. Klub sa takvim renomeom interesuje svako takmičenje u kom učestvuje. Neće se oni opustiti, zato ne trebamo ni mi. Postoji šansa za povoljan rezultat, a upitno je i da li će biti publike na meču. Mi smo sa našim navijačima mnogo 'opasniji' po rivala. Tada svaki igrač ima još veći motiv i dodatnu odgovornost. Šansa postoji, moramo biti hrabri“, dodao je Stojanović za zvaničan sajt kluba.

Bivši srpski fudbaler Miloš Bursać - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
„Bata Stane, poginuću – to je utakmica života“ /video/

Bivši golman Zvezde spomenuo je oslabljeni tim Milana i istina je da će trener Stefano Pioli morati da promeša karte pred duel sa šampionom Srbije.

Italijanski „Mediaset“ piše da će Pioli napraviti nekoliko promena u startnoj postavi, a jedan od razloga je taj što Milan za vikend očekuje veliki derbi protiv Intera.

Mario Mandžukić trebalo bi da dobije prvi start otkako je došao u Milan, a Diogo Dalo i Pjer Kalulu trebalo bi da pokriju desno i levu aut liniju.

Šansu bi trebalo da dobije Meite, kao i Rafael Leao i Sami Kastiljeho, dok će standardno tu biti Kesi i Čalhanoglu.

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, je čovek koji je skoro ceo život radio u Italiji, te nema sumnje da će odlično spremiti ekipu za bilo koji tim Milana.

„Dejan Stanković je veliko trenersko ime u svetu fudbala. Znamo šta predstavlja, pogotovo u Italiji. On dobro poznaje italijanski stil igranja i odlično zna ekipu Milana. Siguran sam da će preneti prave savete našim fudbalerima. Crvena zvezda nije slučajno došla do ove faze takmičenja. Ne bih da izdvajam pojedince, ali verujem da postoji igrači koji mogu da reše dvomeč“, zaključio je Dika Stojanović.

Iz Zvezde su sa razlogom puni samopouzdanja, jedino tako ekipa može da ostvari rezultat.

Milan se nalazi u zgusnutom rasporedu, posle Zvezde sledi duel sa Interom, posle toga revanš sa crveno-belima, a onog tamo vikenda duel sa Romom u Rimu.

Klub iz Ljutice Bogdana nada se da će iskoristiti ovakvu situaciju i iznenaditi „rosonere“, jer ništa nije nemoguće kada se dovoljno veruje.

Piksi za Sputnjik: Zvezda je mrtva ako pokaže strah

„Bata Stane, poginuću – to je utakmica života“ /video/

Uzbuna u Milanu pred utakmicu sa Zvezdom

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala