Zvezda bez hemije za Milan

© AP Photo / Darko VojinovicVeljko Nikolić
Veljko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Pratite nas
Opasno se primakao dvoboj Crvene zvezde i Milana u šesnaestini finala Lige Evrope - 18. i 25. februar 2021. godine. Ipak, kako se bliži meč dva bivša prvaka Starog kontinenta, tako iskaču novi problemi za srpskog šampiona, koji je i ovako bez hemije za aktuelnog lidera Serije A.

Poslednji peh u nizu za Crvenu zvezdu je povreda skočnog zgloba Veljka Nikolića jednog od ključnih šrafova u mašineriji Dejana Stankovića.

Zvezdino dete izrasta u ozbiljnog fudbalera što je Veljko potvrdio u prvom delu polusezone izuzetno zrelim partijama. Rutinski je odradio posao na sredini terene i u pobedi nad Novim Pazarom (3:1) u gostima u pobedi rezultatom 3:1, jer je pokrenuo akciju koju je golom završio Radovan Pavkov.

​U zao čas stigla je povreda skočnog zgloba na jednom od treninga pred utakmicu sezone i odmeravanje snaga s velikim Milanom na "Marakani" 18. februara.

Upravo će odstustvo Nikolića, koji na svom kontu ima tri gola i tri asistencije u dosadanjših 29 utakmica ove sezone, kao i izostanak najboljeg pojedinca Aleksandra Kataija, uticati značajno na razbijenu hemiju.

Još kada se svemu tome dodaju trojica novih-starih pojačanja,jasno je da nije mogla „hemija“ da se stvori „preko noći“.

U Ljutice Bogdana stilgli su povratnik Slavoljub Srnić, skupo plaćeno pojačanje iz Lećea s izuzetno visokom očekivanjima i uticajem na igru - Filipo Falko, kao i nekadanjše krilo Intera Aksel Bakajoko.

Inače, upravo je pomenutom Falku 11. februara bio 29. rođendan koji je proslavio u Staroj Pazovi sa ostatkom ekipe, uz tortu i sve ostalo kako dolikuje.

Veliko je pitanje i velika je dilema, kako će i na koji način uspeti da se adaptiraju za utakmicu sa Milanom, koji ove sezone gazi redom po Čizmi.

Srpski fudbaler Andrija Kaluđerović u dresu Zvezde (2011) - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Kaluđerović za Sputnjik: Život me naterao da se vratim u Rad, kasno je za reprezentaciju

Nisu dovoljno minuta Falko i Bakajoko imali u nogama zajedno na terenu sa ostatkom ekipe, pa je jasno da će biti jako teško da tim s njima dvojicom bude kompaktan i skockan za Milan.

Poslednja u nizu vesti s „Marakana“ glasi da je „mađioničar u kopačkama“ Aleksandar Katai dobio „zeleno svetlo“ da trenira punim intenzitetom zbog misteriozne bolesti koja ga je udaljila s terena još krajem novembra prošle godine, ali je jasno da je prekasno da Zvezdina desetka zablista protiv roso-nera. Jednostavno, Katai neće biti dovoljno spreman.

Ostaje da se vidi za kojih 11 će se opredeliti Dejan Stanković, koji je u karijeri veliki broj puta izlazio na megdan Milanu u dresu Intera, kao i da li će harizmatični stručnjak i njegov stručni štab koji je pun Italijana, uspeti da nađu slabu tačku Milanu i bace ga na kolena.

► Srbin izabran za igrača meseca u Španiji, a cena mu je porasla na 30 miliona!

► Svi „ratovi“ Nenada Lalatovića

► Hrvat je zamalo obukao dres Partizana – iz inata

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala