Nemac tvrdi da Zverev može da stane na put Đokoviću

© AFP 2023 / GLYN KIRKĐoković i Zverev
Đoković i Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Pratite nas
Kevin Kravic, nemački teniser, veruje da njegov zemljak Aleksander Zverev ima potencijal da bude pravi rival najboljem igraču sveta Novaku Đokoviću.

Timovi Srbije i Nemačke su se nedavno sastali na ATP kupu, odluka o pobedniku je pala tek u trećem setu duela dublova, a tu su Zverev i Jan-Lenard Štruf bili bolji od Đokovića i Nikole Ćaćića, a Novak i Zverev će priliku za novi okršaj imati u utorak u četvrtfinalu Australijan opena (utorak oko 11.00, uživo na Sputnjik sportu).

Rodžer Federer i Saša Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2021
Zverev više ne veruje nikome – ni Federeru, ni treneru, ni agentima...

Novak je u spektakularnom duelu reprezentacija pobedio Zvereva, ali je meč bio veoma neizvestan o čemu je govorio Kravic.

ATP kup su praktično obeležili serviseri, početni udarac je bio veliko oružje, naročito nemačkom timu, što će biti slučaj i u novom duelu Đokovića i Zvereva.

„Tako se dešava kada je vreme toplo i kada je podloga brza. Tada loptica skače mnogo više, ali je Đoković bio veoma dobar u uzvratnim udarcima. Video sam to na ATP kupu, nije bitno koliko je dobar servis, ako Đoković uspe da stigne do loptice gotovo izvesno će je vratiti u teren“, naveo je Kravic.

Nemac je istakao da je uživao u prethodnom meču Đokovića i Zvereva.

„To je bio najbolji meč koji sam gledao uživo i bilo je veoma blizu. Zverev je bio egal sa Novakom. Ponekad mislite da on ne može da napravi grešku, imao je čiste i jake lopte, ako nastavi tako on može da pobedi Đokovića, to je evidentno“.

Kravic ipak dodaje da je drugačije igrati na tri dobijena seta.

„Ipak, Saša može do titule, siguran sam u to, ali je Đoković osvojio osam trofeja u Australiji i prošao je kroz mnogo različitih situacija, više nego Saša“, zaključio je Kravic.

Do četvrtfinala Australijan opena Zverev je stigao pobedom protiv Dušana Lajovića, a Đoković je savladao Miloša Raonića.

Oba tenisera imaju probleme sa povredama, zadobijenim tokom Australijan opena.

„Šalio sam se sa Sašom da bismo mogli da igramo bez servisa jer imamo slične povrede, samo na drugačijim stranama tela“, rekao je Novak.

Meč počinje u utorak, oko 11.00, a moći ćete da ga pratite uživo na stranicama Sputnjik sporta.

Nadal o Đokoviću: Čudno... /video/

Čuveni doktor o Đokovićevoj povredi: Novaku je potrebno čudo!

► „Australijan open je đubre i sramota, igra se samo zbog novca“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala