Ana Brnabić: Očekujte iznenađenja u istrazi protiv Belivukove grupe

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICKolona vozila kojima je dovezena kriminalna grupa Veljka Belivuka na saslušanje pred specijalnog tužioca u Beogradu
Kolona vozila kojima je dovezena kriminalna grupa Veljka Belivuka na saslušanje pred specijalnog tužioca u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Pratite nas
Premijerka Ana Brnabić prenela je danas da u slučaju kriminalne grupe čiji je vođa Veljko Belivuk, postoje novi dokazi, da se istraga nastavlja i najavila da se mogu očekivati iznenađenja u budućnosti.

Brnabićeva je, upitana da li raspolaže novim informacijama, da li su prikupljeni novi dokazi, odgovorila potvrdno, ali i dodala da o njima ne može da govori u ovom trenutku.

„Istraga se nastavlja, možete očekivati iznenađenja u budućnosti“, rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja novinara na vanrednoj pres-konferenciji.

Na konstataciju da je istraga protiv te mafijaške organizacije počela nakon što je predsednik Aleksandar Vučić na kolegijumu BIA rekao da se pohapse svi koji misle da imaju pravo da ubijaju i pitanje da li je to javno priznanje da bezbednosni organi ne rade po zakonu, već čekaju politički nalog, Brnabićeva je kazala da je očigledno da je u celom procesu neko ko je radio za državu, radio i za mafiju.

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICKolona vozila dovozi Veljka Belivuka i druge uhapšene u Tužilaštvo na saslušanje
Ana Brnabić: Očekujte iznenađenja u istrazi protiv Belivukove grupe - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2021
Kolona vozila dovozi Veljka Belivuka i druge uhapšene u Tužilaštvo na saslušanje

„Imamo rat protiv mafije, koja je imala nekog u državnim strukturama u MUP-u i mozžda drugim bezbednosnim strukturama. Nema šta bolje nego da dođe predsednik i kaže: ’Ljudi, da se razumemo, ko ne radi svoj posao, biće oštro sankcionisan. Ne može mafija biti jača od države‘. Od tada počinje istraga protiv svih ljudi bez obzira gde rade, na kojoj su funkciji i da li pripadaju nekoj stranci“, objasnila je ona, prenosi Tanjug.

Naglasila je da je, kada su postojala prva saznanja, predsednik objavio sveopšti rat protiv mafije i dobio aplauz od strane BIA, koji su spremno prihvatili tu borbu.

„Videli smo nakon nekoliko meseci obaveštajnog rada rezultat do kojeg se došlo da je pao klan koji je jači, ozbiljniji i opasniji, od tada Zemunskog klana“, tvrdi Brnabićeva.

Kazala je i da je ponosna da nije, kao ranije, došlo do akcije kada je neko sa vrha države ubijen, već da se preventivno delovalo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala