U Moskvi minus 26 stepeni, proglašena narandžasta opasnost /foto/

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaČišćenje snega u Moskvi
Čišćenje snega u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Pratite nas
Ruski hidrometeorološki centar objavio je narandžasti nivo vremenske opasnosti u Moskvi i okolini zbog nadolazećeg hladnog talasa. Upozorenje važi za period do 16. februara u 22 časa. Osim toga, zbog ledenih uslova proglašen je žuti nivo opasnosti koji će biti na snazi do 15. februara u 22 časa, sledi iz podataka na sajtu Centra.

Nova nedelja u Moskvi započela je talasom veoma hladnog vremena u evropskom delu Rusije. Jutros je u Moskvi i okolini izmereno skoro minus 20 stepeni, a naredne noći ponegde se predviđa i niža temperatura.

Glavni specijalista Moskovskog meteorološkog zavoda Tatjana Pozdnjakova saopštila je da bi temperatura u Moskvi ove nedelje mogla da padne na minus 26 stepeni i postavi rekord za ovu zimu.

​„Nedelja će biti uglavnom bez značajnijih padavina, jedino što će 17. sa Koljskog poluostrva stići ciklon sa slabim snegom. Temperatura vazduha će biti u padu... Sledeće noći minimalna temperatura u Moskvi biće minus 24 do minus 26, u okolini do minus 27. Sutra popodne u Moskvi će biti minus 13 do minus 15, u okolini do minus 18. Popodne je moguće pojačavanje zapadnog vetra čiji bi udari mogli dostići 12-14 metara u sekundi“, rekla je Pozdnjakova.

U međuvremenu, komunalne službe u Moskvi nastavljaju da čiste sneg sa ulica i krovova.

Obilne snežne padavine dogodile u Moskvi i njenoj okolini u petak i subotu dovele su do porasta snežnog pokrivača. Do subote ujutru je palo više od 60 odsto mesečnih padavina. Visina snežnog pokrivača u Moskvi dostigla je 59 centimetara, u okolini – do 72 centimetra, što je jedan i po do dva puta više od proseka.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala