Šok u Melburnu: Tim uzeo Dimitrovu samo osam gemova

© AP Photo / Lee Jin-manDominik Tim
Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Pratite nas
Austrijanac Dominik Tim žestoko je podbacio u osmini finala Australijan opena, pošto je izgubio od Grigora Dimitrova kom je uzeo svega osam gemova - 6:4, 6:4, 6:0. Podsetimo, Tim je prošle godine dogurao do finala prvog grend slema.

Žilav je Dominik Tim teniser. U to nema dileme. Pokazao je to kada je u prethodnom kolu bio na konopcima, pred nokautom, s obzirom na to da je u Melburnu gubio od domaćeg tenisera temperamentnog Nika Kirjosa sa 2:0 u setovima.

Imao je tada naspram sebe i publiku, ali je uspeo da vaskrsne i vrati se u meč, izjednači, a kasnije i odnese neverovatnu pobedu. Na taj način Tim je stigao do odmeravanja snaga sa Bugarinom Dimitrovim.

​Očekivao se novi spektakl na Australijan openu, ali se to nije dogodilo. Igrao se gem za gem sve do četvrtog gema, kada je Austrijanac napravio brejk. Ipak, već u sledećem je usledio ribrejk Bugarina, koji je i u sedmom gemu ponovo ukrao servis rivalu, da bi na kraju prvi set rešio u svoju korist rezultatom 6:4.

Identičan scenario ponovio se u drugom setu. Tim je napravio brejk za 3:1, a već u sledećem je olako prepustio servis rivalu.

Na kraju je raspoloženi i razigrani Dimitrov kaznio je Austrijanaca u devetom gemu, oduzevši mu servis, zatim je rutinski, bez izgubljenog poena finiširao drugi set - 6:4.

A, onda, totalno pomračenje uma Dominika Tima. Treći teniser sveta završio je s „krompirom“ na svom kontu, pošto nije osvojio nijedan gem u trećem setu.

Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Sjajne vesti iz Melburna: Đoković trenirao pred meč s Raonićem /video/

Prosto je neshvatljivo šta se dogodilo s Timom, koji je uspeo da osvoji svega osam gemova u duelu sa Bugarinom, koji je 21 reket sveta.

Austrijanac će izgubiti veliki broj bodova, dok će Bugarin nastaviti pohod ka trofeju u Melburnu. Njega u četvrtfinalu očekuje duel sa Aslanom Karacevom, koji je prvi put u životu stigao do glavnog žreba na grend slem turniru, i odmah je dogurao do četvrtfinala.

► Srbija će imati predstavnika u polufinalu Australijan opena, udariće Aleksandra na Ninu

► Nadal o Đokoviću: Čudno... /video/

► Krajinović se „vratio iz mrtvih“, a onda je usledio debakl u petom setu protiv Rusa

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala