Srbija će imati predstavnika u polufinalu Australijan opena, udariće Aleksandra na Ninu

© AFP 2023Aleksandra Krunić
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Pratite nas
Srpske teniserke Aleksandra Krunić i Nina Stojanović sastaće se u četvrtfinalnom meču dublova na Australijan openu, pošto su sa svojim partnerkama izborile plasman među osam najboljih na prvom grend slemu ove sezone.

Aleksandra Krunić je u tandemu sa Italijankom Martinom Trevisan pobedila Anu Kalinskaju i Viktoriju Kuzmovu rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

U izjednačenom meču osmine finala na Australijan openu, Srpkinja i Italijanka su u 10. gemu napravile brejk, samim tim i uzele set. 

​U drugom setu su pri rezultatu 3:2 takođe „ukrale servis“ Ruskinji i Slovakinji, kasnije su uspele da sačuvaju stečenu prednost i da stignu do trijumfa.

U četvrtfinalu će ih čekati Nina Stojanović, koja je u paru sa Hrvaticom Darijom Jurak bila uspešnija od dubl tandema Aliona Bolsova Zadoinov/Jasmin Paolini, i to posle preokreta.

Špansko-italijanski par vodio je 1:0 u setovima, na dominantan način. Odličnu igru Aliona i Jasmin krunisale su s dva brejka i rešile prvi set u svoju korist rezultatom 6:1.

Ipak, onda je usledilo buđenje balkanskih teniserki. U četvrtom gemu su stigle do brejka, kasnije su rutinski uzele gem na sopstveni servis i povele s ogromnih 4:1.

Činilo se da je set njihov, a onda je usledio povrata Alione i Jasmin. Ekspresno su stigle do 5:5. Stojanovićeva i Jurak su se svojski potrudile i izborile da u 12. gemu još jednom „ukradu servis“ protivniku i da dođu do izjednačenja u setovima - 7:5.

Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Sjajne vesti iz Melburna: Đoković trenirao pred meč s Raonićem /video/

Nije dobro po Srpkinju i Hrvaticu počeo treći set, s obzirom na to da su već na početku Zadoinova i Paolinijeva došle do brejka, i to bez izgubljenog poena.

Ali, uspele su Nina i Darija da iskoriste drugu brejk loptu i vrate se u meču. Pri rezultatu 3:3 u odlučujućem trećem sestu, nanizale su tri gema i izborile se za mesto među osam najboljih u dubl konkurenciji na Australijan openu.

S obzirom na to da će Aleksandra i Nina sa svojim partnerkama ukrstiti rekete u četvrtfinalu, jasno je da će Srbija imati bar jednog predstavnika u polufinalu prvog kalendarskog grend slema.

► Nadal objasnio incident: „Previše džina ili tekile...“ /video/

► Krajinović se „vratio iz mrtvih“, a onda je usledio debakl u petom setu protiv Rusa

► Svi pričaju o malo poznatom Rusu, najvećem iznenađenju Australijan opena

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala