Čuveni doktor o Đokovićevoj povredi: Novaku je potrebno čudo!

© AFP 2023 / WILLIAM WESTNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2021
Pratite nas
Povreda mišića Novaka Đokovića koju je zadobio tokom meča sa Tejlorom Fricom na Australijan openu ne čini se uopšte dobro. Vlada ogromna neizvesnost u kakvom će stanju biti srpski teniser i da li će uopšte biti spreman za dvoboj sa Milošem Raonićem u osmini finala prvog grend slem turnira. Američki doktor Dejvid Čao smatra da Noletu treba čudo!

Novak Đoković je u trećem setu doživeo nezgodnu i strahovito bolnu povredu mišića, nakon što se prethodno okliznuo o natpis Melburn na samom terenu.

Mnogi su mislili da je nastradao kuk, ali se ispostavilo da je bol išla iz mišića. Jedna od povreda koje su i ranije pravile problem prvom teniseru sveta zbog čega je morao da pauzira. Jednostavno, takva vrsta povrede najbolje i najbrže se sanira kada čovek miruje.

S druge strane je jasno da Novak nema vremena za tako nešto, jer ga već u nedelju očekuje dvoboj sa Kanađaninom crnogorskog porekla Milošem Raonićem.

Pomenuti doktor Čao je poznat u svetu sporta kao izuzetno priznat lekar. Pre 20 godina radio je kao glavni doktor NFL ekipe San Dijego, a tokom bogate karijere vodio je računa o velikom broju igrača iz NBA lige, kao i iz NHL, MLB, MLS i NFL liga.

Dejvid Čao ističe da je će Novaku biti vraški teško da bude na uobičajenom nivou, pošto bol koji ide iz stomačne regije ne dozvoljava potpunu pokretljivost i rotaciju. 

"Morate misliti da će biti teško igrati efikasno kroz jedan teniski meč, s obzirom na potrebnu pokretljivost i rotaciju. Možda medicinsko osoblje može da napravi čudo pre sledećeg duela", napisao je na Tviteru doktor Čao.
Đoković i Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2021
Krajinović „izgoreo“ zbog pitanja o Novaku: Kakve on ima veze sa mnom?!

Inače, okršaj Đokovića i Raonića u osmini finala Australijan opena zakazan je za nedelju, ali ostaje da se vidi da li će Novak sanirati povredu i biti spreman za takvu vrstu napora posle herojske pobede nad Tejlorom Fricom, gde je slavio sa 3:2 u setovima. 

► Novakov krik i dalje odzvanja pred dan odluke /video/

► Nadal objasnio incident: „Previše džina ili tekile...“ /video/

► Krajinović se „vratio iz mrtvih“, a onda je usledio debakl u petom setu protiv Rusa

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala