Rusija o registraciji „Sputnjika Ve“: Konkurenti podmeću nogu ruskoj vakcini

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaPakovanje vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve" (Gam-Kovid-Vak)
Pakovanje vakcine protiv kovida Sputnjik Ve (Gam-Kovid-Vak) - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Pratite nas
Konkurentne kompanije i neke političke snage pokušavaju da u mnogim zemljama spreče registraciju vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev. On je dodao da se planiraju i provokacije protiv vakcine.
„Svako odobrenje vakcine je veliki posa, jer postoji mnogo drugih konkurentskih kompanija, političkih snaga koje sa više strana pokušavaju da spreče registraciju vakcine. Takav rezultat, kao što je registracija u 27 zemalja, je rezultat aktivnog i moćnog timskog rada“, rekao je Dmitrijev u emisiji televizije „Rusija 24“.
Ruska vakcina protiv virusa korona Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Štiti najmanje devet meseci: Nižu se odobrenja ruske vakcine „Sputnjik Ve“

Prema njegovim rečima, RFPI ima informacije, da se u nekoliko zemalja planiraju provokacije protiv vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

„Bez obzira na to „mi idemo dalje i sigurni smo da je 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) jedna od najpriznatijih vakcina na svetu“, istakao je on.

Dmitrijev je dodao da predstavnici fonda razgovaraju sa mnogim državama o odobrenju ruske vakcine.

Prethodno je Kazahstan odobrio primenu vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), postavši tako 27. država koja je to dozvolila.

Podsetimo, vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. 

Britanski naučni časopis „Lanset“ je 2. februara objavio rezultate treće faze kliničkih ispitivanja ruske vakcine protiv kovida, gde je utvrđeno da je ona jedna od najsigurnijih i najefikasnijih na svetu.

Saznajte više o ruskoj vakcini „Sputnjik Ve“ (Sputnik V):

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala