„Bio sam spreman da ‚ubijem‘ sa 17 godina“ /video/

© AP Photo / Tony DejakAmerički košarkaš Kolin Sekston tokom utakmice sa Milvokijem
Američki košarkaš Kolin Sekston tokom utakmice sa Milvokijem - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Pratite nas
Američki košarkaš Kolin Sekston otkrio je sa kojim nivoom motivacije je igrao još kada je imao samo 17 godina.

Sekston ove sezone igra odlično i prosečno beleži 23,6 poena, uz četiri asistencije i jednu ukradenu loptu, u dresu Klivlend Kavalirsa.

On se u nedavnom intervjuu osvrnuo na svoju prošlost, odnosno put kojim je morao da prođe kako bi stigao do najvišeg ranga, NBA lige.

„Prvi put sam svoje ime stavio na košarkašku mapu kada sam imao 17 godina. Bilo je to pravo niotkuda i malo ko je znao koliko zapravo mogu. U svojoj glavi sam bio spreman da 'ubijem' sa 17 godina. I to sam i uradio“, rekao je Sekston.

Na prvih nekoliko utakmica tadašnje letnje lige u kojoj je nastupao je beležio 35 poena u proseku.

„I to sam radio bez ikakve muke. Bio sam ubedljivo najbolji“.

Prisetio se i jedne veoma zanimljive utakmice u kojoj je njegova Alabama savladala Minesotu.

„Sa Alabamom sam došao u Njujork, igrali smo u Barklis centru - to je utakmica koju danas znate kao '3 na 5'. Za one koji nisu upućeni: Minesota je na poluvremenu vodila 12 razlike, tenzije su porasle i na oko 14 minuta do kraja je izbio haos, pa je čitava naša klupa utrčala na teren kako bi krenula da razdvaja. Svi su isključeni i ostali smo sa pet igrača. Ubrzo je Ingram dobio peti faul i ostali smo sa četvoricom, a potom se Džon Petri povredio i bilo je tih čuvenih 3 na 5“, priseća se Sekston.

U igri su ostali Gejlin Smit, Rajli Noris i on. Bilo je 11 poena razlike i ne mnogo vremena do kraja. Svi su mislili da je gotovo...

„U poslednjih deset minuta igranja tri na pet sam ubacio 19 poena i odveo tim do neverovatnog preokreta. Kolin - ko? Uradio je šta? Kako se to desilo? To su bili komentari na društvenim mrežama, uz lude naslove u medijima širom sveta. Ceo svet je tada saznao da Kolin Sekston nikada ne odustaje“.

Dvajt Hauard, američki košarkaš, na takmičenju u zakucavanju tokom Ol-star vikenda - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Amerikanci odabrali novac pre zdravlja

Kolin je već prošle sezone pokazao da se radi o budućoj velikoj zvezdi, ali niko nije očekivao baš ovakav početak godine.

Sve oči su bile uprte u njega kada je Bruklin Netsima ubacio 42 poena, u pobedi od 147:135 posle produžetka.

Ovaj dvadesetdvogodišnji bek više ne smatra da je neophodno da svi znaju ko je on, već ko su Klivlend Kavalirsi, ekipa koja se nekoliko godina „vuče“ po dnu Istoka.

„Hoću odmah da presečem. Tu nije bilo 'ja', sve uvek radimo zajedno, kao tim. Igrali smo snažno i timski protiv favorita i tri buduća člana Kuće slavnih (Kajri Irving, Kevin Durent i Džejms Harden). I pobedili smo. Ovo je momenat da obratite pažnju na Klivlend Kavalirse. Taj meč me je podsetio na onaj kada sam imao 17 godina i kada sam 'ubio' protivnike. Obožavam taj osećaj“, zaključio je Sekston.

Da li će Jokić biti MVP i ko će do titule na Jadranu?

Bogdanovića oduševila priča čoveka u kog niko nije verovao

Još jedan alarm u Podmoskovlju – da li je Šveđanin opravdano „pobegao“ iz Rusije?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala