Puče stotka: Zvezda pregazila Radnički 61 razlike i naoštrila se za Partizan

© Foto : Foto: KSS/N.ParaušićDžordan Lojd
Džordan Lojd - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde demonstrirali su silu protiv Radničkog iz Kragujevca u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, pobedivši rezultatom 108:47. Nestvarnih 61 razlike. Na taj način su izabranici Dejana Radonjića zakazali polufinale sa Partizanom (subota 21 čas), koji je dva sata ranije eliminisao Borac iz Čačka.

Ni virus korona koji danima unazad vlada u taboru Crvene zvezde nije uticao na epilog četvrtfinalnog susreta sa Radničkim. 

Trener Dejan Radonjić je put Novog Sada poveo 11 seniora i dva juniora, s obzirom na to da zbog pomenute pandemije nije mogao da računa na čak petoricu stranaca.

Nije bilo Duopa Rita, Lendrija Noka, Korija Voldena, Lengstona Hola i Kina Koloma.

Bez njih je Zvezda krenula na sever Srbije po „Žućkovu levicu“ koju je naciljala odavno, ali nikako da je se domogne, još od 2017. godine.

Ipak, Radnički iz Kragujevca se ispostavio kao „lak zalogaj“ za šampiona ABA lige i standardnog evroligaša. Zvezda je već u prvoj četvrtini pokazala ko je gazda na parketu i stekla je ogromnu prednost 22:13, koja je iz minuta u minut u minut rasla.

Na startu drugog kvartala Zvezda je snajperski preciznim šutevima s linije za tri poena uspela dodatno da poveća prednost. Pogađali su Lazić, Davidovac, Dobrić, pa je u 13 minutu rezultat bio 33:13, dok su Kragujevčani u tim trenucima bili bez pogotka.

Crveno-beli su seriju podigli na 16-0 za svega četiri minuta, te je rezultat na semaforu bio 38:13. Radonjić je u Novi Sad poveo i juniora Milutina Vujičića, koji je postigao trojku za 41:16, da bi rezltat na poluvremenu bio 49:25.

​Nije Zvezda spuštala nogu s „papučice za gas“. Naprotiv, tamo gde su crveno-beli stali u prvom, nastavili su u drugom poluvremenu. Koliko je Radnički bio nedorastao rival, najbolje potvrđuje činjenica da je prednost Simovića, Lojda i ekipe u jednom trenutku iznosila 45 poena - 74:29.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Nikola Jokić – 3.006.981!

Takvom epilogu prethodile su tri vezane trojke Ognjena Dobrića, a igrao se 28. minut.

Zvezda je trećoj četvrtini postigla čak 30, a primila svega 13 poena. Doduše, Radonjićev tim je i u prve dve četvrtine primio 13 i 12 poena, što pokazuje da ni u jednom trenutku nije došlo do opuštanja, uprkos ogromnoj prednosti.

Brutalni su do samog kraja bili košarkaši u crveno-belim dresovima, s obzirom na to da su bez problema prebacili granicu od 100 poena. Brojali su do 108, naspram svega 47 primljenih, pa je razlika dostigla čak 61 poen.

​Najefikasniji akter bio je kapiten Branko Lazić sa 17 postignutih poena, pratio ga je Ognjen Dobrić sa 16, dok su Lojd i O'Brajant ubacili po 11, a Boriša Simanić devet poena. U taboru Kragujevčana Dumić je bio najefikasniji sa 19, jedino je još Popović bio dvocifren - 10.

Zvezda je na taj način pokazala da je naoštrena za polufinale sa najvećim rivalom Partizanom, s kojim će odmeriti snage u subotu od 21 čas na putu ka „Žućkovoj levici“, koju čeka još od 2017. godine.

► Partizan se dvaput opekao, pa se posle drame osvetio Borcu i plasirao u polufinale

► Mutina Vojvodina šokirala FMP u Kupu Radivoja Koraća!

► Megina mladost ubedljiva protiv zemunske

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala