Nadal dobio srednji prst, Italijani ratovali, Slovenka povraćala, a Amerikanka plakala /video/

© AFP 2023 / BRANDON MALONESituacija sa meča Nadal – Mo na Australijan openu
Situacija sa meča Nadal – Mo na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Kao i prethodna tri, ni četvrti dan Australijan opena nije razočarao. Pored zanimljivih mečeva i preokreta, viđene su suze, svađe, ali i još po nešto.

Jedan od najzanimljivijih duela dana odigrala su dva Italijana, Fabio Fonjini i Salvatore Karuzo.

Fonjini je odneo pobedu rezultatom 3-2 u setovima (4:6, 6:2, 2:6, 6:3, 7:6), ali se, kako to obično biva u njegovima mečevima, uglavnom pričalo o onome što je rečeno, a ne o onome što je urađeno.

Stariji Italijan je tokom meča dobacivao sunarodniku da „ima mnogo sreće“, a to je i ponovo po završetku duela – i to nakon što ga je dobio sa 14:12 u neizvesnom taj-brejku.

„Imao si mnogo sreće, trebalo bi da mi se izviniš. Nisam izrazio nepoštovanje sve do sada“, rekao je Fonjini, dok Karuzu nije bilo jasno šta se dešava.

„Osvojio si četiri identična poena uz mnogo sreće“, objasnio mu je Fonjini, ali Karuzu i dalje nije bilo jasno.

​Karuzo se branio rekavši da mu nije uputio nijednu reč tokom celog meča, ali Fabiju to nije bilo dovoljno.

"Što mi skačeš po živcima sada? Rekao sam da si imao sreće - ako nisam u pravu, onda nisam u pravu. Nemoj da me napadaš“, nastavio je popularni Fonja.

„Nisam te napao. Rekao sam ti da ne bi trebalo tako da se ponašaš jer ti ja nisam rekao reč. Nisam očekivao to od tebe", kazao je Salvatore.

„Šta nisi očekivao? Rekao sam ti da si imao sreće, tebi se to nije svidelo. Šta je trebalo da ti kažem?“, dodao je Fonjini.

„Rekao si to na pogrešan način“, objasnio je Karuzo i tu se, manje-više, svađa završila.

Rafael Nadal je rutinski savladao Amerikanca Majkla Moa, tenisera koji je izbacio Viktora Troickog, sa 3-0 u setovima (6:1, 6:4, 6:2).

Tokom tog duela viđen je tenis iznad očekivanja, iako rezultat to ne govori, ali se desila i jedna nesvakidašnja situacija.

Naime, pred servis španskog tenisera je meč naprasno prekinut, a nikome nije bilo jasno zbog čega.

Ispostavilo se da je to zbog neimenovane gospođe koja je dala sebi za pravo da Nadalu, iz nekog verovatno samo njoj poznatog razloga, drugom teniseru sveta pokaže srednji prst.

Obezbeđenje nije imalo strpljenja i gospođa je udaljena sa lica mesta.

​Nalik Gaelu Monfisu u prvom kolu, američka teniserka Sofija Kenin je u suzama napustila konferencijsku salu u Melburnu.

Aktuelna šampionka turnira je sa 6:3, 6:2 poražena od Kaje Kapeni, pa će Australijan open dobiti novog šampiona za nedelju i po dana.

„Bila sam nervozna. Ne igram kako znam i umem već dosta dugo. Još od prošle godine, kada sam trijumfovala, svi su od mene očekivali da opet to uradi. A to je baš teško“, objasnila je Kenin.

Nju je „samleo" pritisak kojeg, za razliku od ove godine, prošle nije bilo.

„Prošle godine nisam stavila toliki pritisak na sebe kao ove. Imala sam utisak da se od mene očekuje da dobro prođem. A, očigledno, nisam to uradila. To je najveća razlika za mene“, dodala je dvadesetdvogodišnjakinja rođena u Moskvi.

Od ove situacije će verovatno profitirati i Dona Vekić, koja će u trećem kolu igrati protiv Kanepi, 65. na svetu, umesto protiv četvrte na rang listi.

​Nesvakidašnja situacija desila se i na meču slovenačke igračice Kaje Juvan, koja je posle tri seta mukotrpne borbe pobedila Egipćanku Majar Šerif.

Francuski teniser Benoa Per - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
„Australijan open je đubre i sramota, igra se samo zbog novca“

Meč je trajao dva časa i 40 minuta, a slovenačka predstavnica je na kraju slavila posle preokreta – 3:6, 7:6, 6:3.

Nedugo nakon što se poslednji poen završio, Juvan je poklekla i krenula da povraća.

„Kaja Juvan je sve vreme pokušavala da ostane na nogama. Naporno se borila da osvoji poslednji poen, a onda odmah pala na kolena“, opisao je situaciju komentator Nik Mekkarvel.

Zanimljivo, Kaja je i u prvom kolu bila deo čudnog meča, pošto joj je Britanka Džoana Konta tada predala duel nakon osvojenog prvog seta.

Njena naredna protivnica biće 22. teniserka sveta, Amerikanka Dženifer Brejdi, ali je pitanje u kakvom fizičkom stanju će mlada Slovenka biti.

​► Zašto se Grku smejao ceo stadion, ko je iznervirao Troickog i kako se Crnogorka obrukala /video/

Francuz plakao i molio za milost, Kanađaninu zabranili da ode u toalet /video/

Tehnologija je zamenila čoveka, Đoković otkrio šta misli

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala