„Australijan open je đubre i sramota, igra se samo zbog novca“

© REUTERS / KELLY DEFINAFrancuski teniser Benoa Per
Francuski teniser Benoa Per - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Pratite nas
Francuski teniser Benoa Per oštro je kritikovao organizatore Australijan opena posle ispadanja u prvom kolu tog turnira.

Pera je savladao beloruski teniser Jegor Gerasimov sa 3-1 u setovima, a Francuzu se štošta motalo po glavi tokom meča koji je trajao više od tri sata.

Da Australijan open nije savršen ove godine nije neophodno pričati. Mnogobrojna odlaganja, rigorozni karantini zbog kojih je preko 70 tenisera dve nedelje bilo „zatočeno“ u hotelskim sobama i navodna obmana učesnika.

Sve to deo je ovogodišnjeg turnira u Melburnu, a Per, blago rečeno, nije zadovoljan.

„Za mene je cela organizacija skandalozna. Mečevi su loše organizovani, kao i priprema celog turnira. Sve je skraćeno i okrnjeno. Mislim da je ceo ovaj turnir jedno veliko đubre“, rekao je Per.

Upravo je Francuz, trenutno 28. teniser sveta, bio jedan od nesrećnika koji su prošli kroz strogi dvonedeljni karantin samo zato što je neko u njihovom avionu ka Melburnu bio pozitivan na koronu.

„Ja se nisam prijavio za ovako nešto. Prijavio sam se za karantin gde mogu da treniram 14 dana, a ne da ne mogu da izađem iz sobe. Došao sam na svoju ruku i zbog jednog pozitivnog slučaja, sa kojim nisam ni putovao, morao da budem u karantinu. Za to se nisam prijavio“, dodao je Per.

Ono što je takođe opšte poznato je to da bi Teniski savez Australije izgubio ogroman novac da se turnir nije održao.

„Novac je glavni, sve je do novca. Izgubili bi mnogo para da se ovaj turnir nije održao. Ali, ovo što se dešava je sramno“.
Novak Đoković posle pobede u prvom kolu Australijan opena 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2021
Nije Srbija samo Đoković – naši predstavnici savršeni u Melburnu!

O tome kako su organizatori AO uradili sve što su mogli – pa čak i prevarili učesnike – govorio je trener ruske teniserke Veronike Kudermetove.

Igračima, navodno, nije bilo saopšteno da je mogućnost pomenutog strogog karantina uopšte u opticaju, već su to saznali nakon što su kročili na tlo Australije.

„Posmatraju nas i tretiraju kao idiote. Šta god da se ovde desilo oni bi održali turnir. Moraju to da urade. Ne razumem ni šta radi ATP. Niko ne može da uživa u ovome“, završio je svoje obraćanje Per.

Teške optužbe iz Rusije na račun Australijanaca: „Obmana ili slučajnost?“

Đoković stavio tačku na diskusiju sa Kirjosom

Surova sudbina Špankinje: „Mislila sam da je korona, kad ono – rak“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala