Nije Srbija samo Đoković – naši predstavnici savršeni u Melburnu!

© AP Photo / Hamish BlairNovak Đoković posle pobede u prvom kolu Australijan opena 2021.
Novak Đoković posle pobede u prvom kolu Australijan opena 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2021
Pratite nas
Naši predstavnici su imali fenomenalno prvo veče na Australijan openu, pošto su pobede, pored Đokovića, ostvarili i Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Nina Stojanović.

Đoković se nije ni oznojio za sat i po vremena, koliko mu je bilo potrebno da pobedi Žeremija Šardija i zakaže duel sa Frensisom Tijafoom.

Srpski teniser je bio zadovoljan svojom igrom i trijumfom, ali je utisak bio da mu se najviše svidelo to što je video publiku u velikom broju.

Tokom gotovo cele 2020. godine navijači gotovo da uopšte nisu smeli da dolaze na stadione zbog korone, ali se to u Australiji potpuno promenilo.

„Super je videti vas opet na stadionu. Srce mi je puno kada vidim publiku na stadionu. Ono što se dešava u svetu je samo trenutno i nadam se da će se sve veoma brzo promeniti“, rekao je Đoković.

Posle pobede Novak je krenuo u karakteristično slavlje, kojim je publici slao zagrljaje i poljupce.

„Baš, baš mi je drago što vidim ovoliko ljudi. Nisam video ovoliko ljudi na teniskom terenu u poslednjih 12 meseci. Hvala vam puno. Stvarno, ali stvarno sam zahvalan na tome što ste došli da me podržite večeras“, dodao je najbolji teniser sveta.

Dušan Lajović je do trijumfa došao posle velike drame protiv nekada 31, a sada 169. tenisera planete, Sergeja Stakhovskog.

Ukrajinac je pružio sjajan otpor, podsetio na stare dane, ali je Duci na kraju uspeo da prekine seriju od sedam poraza i dođe do pobede posle skoro tri i po sata igre.

„Dugo nisam nikoga pobedio. Ovo je bio jedini način da pobedim i zadovoljan sam“, rekao je posle meča Lajović i prokomentarisao povredu koja ga muči već neko vreme:

„Nije klasična povreda, već žulj koji se otvorio tokom meča na ATP kupu. Potrebno je vremena da zaraste i juče sam prvi put trenirao od tog meča sa Štrufom. Rana se sada još dodatno otvorila i nadam se da će se to srediti. Nije problem igrati sa bolom, ali samo da se ne stvore dodatne rane. Mislim da će biti okej“.

Lajovićev naredni protivnik biće kazahstanski predstatvnik Aleksander Bublik, koji je u prvoj rundi eliminisao Slovenca Aljaža Bedenea.

​Miomir Kecmanović je opravdao ulogu favorita i savladao Poljaka Kamila Majčaka sa 3-0 u setovima, posle sat i po vremena igre.

Kecmanoviću je ovo bila prva pobeda u karijeri na Australijan openu, a rival u drugom kolu biće mu Francuz Adrijan Manarino, 32. nosilac turnira.

Naš mladi teniser je ovim trijumfom ostvario svojevrsan uspeh, tako što je na svim slemovima uspeo da dođe do drugog kola, što mnogim iskusnijim teniserima nije pošlo za rukom.

„Mnogo mi je drago što sam napokon pobedio u Australiji. Sada sam zaokružio sva prva kola na grend slemovima. Nadam se da ću moći da nastavim da igram u ovakvom ritmu, da probam ovaj put da odem što dalje“, rekao je Kecmanović posle meča.

​Prvu Grend slem pobedu u karijeri ostvarila je Nina Stojanović, koja je neočekivano lako savladala Rumunku Irinu Kameliju Begu – 6:3, 6:4.

Iako prvu GS pobedu u karijeri vredi proslasviti, Nina nema mnogo vremena ni za slavlje, a ni za razmišljanje – jer joj na megdan dolazi Serena Vilijams.

Američka teniserka jedna je od najboljih, ako ne i najbolja teniserka svih vremena i dok Nina ima jednu Grend slem pobedu, Serena ima 23 Grend slem titule.

„Serena je za mene idol. Moje mišljenje je da su ona i Novak najbolji u istoriji. Oduvek sam sebe zamišljala kako igram protiv nje, pitala se hoću li uspeti i kako je to... Nemam šta da izgubim i radujem se meču“, rekla je Stojanovićeva.

Drugo kolo dela žreba u kojem igraju Miomir, Dušan, Novak i Nina igra se u sredu, dok prvo kolo u utorak igraju Viktor Troicki (protiv Majkla Moa), Olga Danilović (protiv Petre Martić), Filip Krajinović (protiv Robina Hasea) i Laslo Đere (protiv Rafaela Nadala).

​► Novak Đoković je ponovo sam protiv svih

Đoković stavio tačku na diskusiju sa Kirjosom

Rusija prvak sveta u tenisu, nasledila je Srbiju na tronu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala