Mutina Vojvodina šokirala FMP u Kupu Radivoja Koraća!

CC0 / / Košarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2021
Pratite nas
Košarkaši Vojvodine su napravili veliko iznenađenje u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća i savladali FMP sa 73:67.

Tim trenera Miroslava Mute Nikolića, koji se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije, sjajnom igrom je potpuno razoružao člana ABA lige i obezbedio sebi mesto u polufinalu završnog turnira u Novom Sadu.

Miroslav Muta Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2020
Muta Nikolić za Sputnjik: Otišli smo u Italiju bez Harisa i on je – otišao

U trci za plasman u finale Vojvodina će igrati protiv Mege, koja je u uvodnom meču savladala Mladost iz Zemuna. 

FMP je otvorio utakmicu serijom od 6:0, ali se Vojvodina brzo vratila i uhvatila priključak čime nije dozvolila favorizovanom rivalu da na startu meča napravi veću razliku, da bi u sedmom minutu i prvi put povela, sa 14:13.

Rezultatska klackalica u prvom periodu je na kraju prevagnula na stranu Vojvodine, sa 20:19 se ušlo u drugu deonicu, a na poluvremenu su Novosađani imali još pet poena viška, za ukupnih 38:32 posle 20 minuta igre.

Nastavila je četa trenera Nikolića da diktira tempo i u nastavku, treći kvartal im je pripao sa osam poena razlike, pa se u finalnu četvrtinu ušlo sa velikih 14 poena prednosti u odnosu na tim iz Železnika.

FMP je odlično otvorio finalnih deset minuta, serijom 7:1 je smanjio razliku, ali je Vojvodina ponovo uspostavila kontrolu nad ritmom i na polovini četvrtine je imala devet poena viška, uz visok energetski nivo.

Odličnom i organizovanom igrom Vojvodina je odbila napade FMP, u poslednji minut je takođe unela devet poena razlike, a tim iz Železnika je na kraju samo uspeo da ublaži poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dušan Beslać sa 19 poena i sedam skokova, dok su Nikola Gaćeša i Krsto Bjelica ubacili po 15.

Vredi istaći da je Petar Rakićević imao deset skokova i pet asistencija, ali i svega četiri poena uz deset promašaja u šutu.

Bolji od ostalih u sastavu FMP bio je Stefan Đorđević sa 17 poena, a dvocifreni učinak je imao još samo Nemanja Nenadić sa 11 poena.

Veoma loše veče imao je Filip Čović, upisao je sedam asistencija, ali promašio 11 šuteva i igre, te upisao samo devet poena.

​► NBA liga je za „zelenim stolom“ prekinula Jokićev juriš na rekord

► „Žućkova levica“ se vratila na sever – Partizan brani, Zvezda bi da ponovi istoriju

► Voleli su ga u Partizanu, sada polako osvaja Rusiju /video/

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala