Uređenje „evroazijske kuće“: Lavrov ocenio ulogu Rusije u svetu

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Pratite nas
Rusija je jedan od ključnih garanata multipolarnog svetskog poretka, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, povodom Dana diplomata koji se danas obeležava u Rusiji.
„Strogo rukovodeći se principima povelje UN, promovišemo jedinstvenu agendu, produbljujemo plodotvornu saradnju sa najvećim brojem inostranih partnera u Evroaziji, Africi i Latinskoj Americi. Rusija je danas jedan od ključnih garanata pravednijeg i demokratičnijeg monopolarnog svetskog poretka koji se danas formira“, rekao je Lavrov.

Ministar je označio i ključne zadatke diplomatske službe u Rusiji. Među njima su: uređenje „evroazijske kuće“, harmonizacija integracionih procesa koji se razvijaju na kontinentalnom prostoru, kao i jačanje opštepriznatih međunarodnih pravnih normi međudržavne saradnje, pružanje pomoći političkom rešavanju kriza i konflikata, osiguranje strateške stabilnosti.

Diplomata je uverio da će Ministarstvo inostranih poslova nastaviti da radi sve što je potrebno da se zaštite prava i interesi ruskih građana i svojih sunarodnika u inostranstvu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala