Reditelj trilera „Jedini izlaz“ uoči premijere: Uvek je izlaz biti dobar čovek

© Foto : PromoJedini izlaz
Jedini izlaz - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Pratite nas
Film „Jedini izlaz“ debitantsko je ostvarenje Darka Nikolića koji govori o potrazi za istinom u mreži laži, ucena i mračnih tajni iz prošlosti. Mladi reditelj otkriva da je pravi jedini izlaz uvek u tome da se bude dobar čovek.

Šta je jedini izlaz?

„Jedini izlaz je posmatrati vedro svet, živeti svaki dan kao da je poslednji, biti dobar čovek“, kaže Nikolić za Sputnjik.

Njegov psihološki triler „Jedini izlaz“ bioskopski život započeće 11. februara u dvoranama širom Srbije. Nastao iz pera scenariste Marka Popovića, a u produkciji kompanije Stanković i sinovi, film je okupio impozantnu glumačku ekipu, među kojima su Anđelka Prpić, Danica Maksimović i Ljubomir Bandović, pojačani glumcima iz regiona.

Danica Maksimović: Iz mene su izašli šok, bes, istina

„Moja uloga je bila izuzetno zahtevna. Iznutra kreće ta emocija, taj bol, ta muka. Ako želimo da pružimo emociju, dopremo do publike, realistički prikažemo muku svakog čoveka, možemo jedino dubokim proživljavanjem“, otkriva čuvena glumica Danica Maksimović.

O ulozi koju je odigrala u debitantskom filmu Darka Nikolića, Danica Maksimović kaže:

„Iako su me pojedine scene duboko potresle, bila sam srećna što je iz mene izašla ta istina, šok, bes, jed. Zato me vređa kada kažu za ljude iz drugih profesija da glume. Biti pravi glumac, glumac koji je posvećen svojoj profesiji znači slediti one tanane niti u sebi. Mi ne glumimo, mi tako živimo“.

Priča iz ženske perspektive

Glavna uloga dodeljena je Anđelki Prpić koja tumači ženu čiji je suprug, poznati beogradski advokat stradao u požaru. Šest godina posle njegove smrti, ona dobija informacije koje dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj porodici.

„Srećna sam zbog toga što su se i scenarista i reditelj upustili u istraživanje sveta iz perspektive jedne žene. Kod nas na filmu i u literaturi glavne uloge obično su rezervisane za muškarce. Žene su tu ili dekor ili neka usputna priča. Zahvalna sam Darku da se latio takvog posla“, navodi Danica Maksimović.

© Foto : PromoPriliku da se druži sa glumcima publika će imati i u Novom Sadu 11. februara u bioskopima Arena Cineplexx i Cineplexx Promenada, u Kragujevcu 12. februara u bioskopu Cineplexx Plaza, a dan kanije u bioskopu Cineplexx Niš.
Reditelj trilera „Jedini izlaz“ uoči premijere: Uvek je izlaz biti dobar čovek - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Priliku da se druži sa glumcima publika će imati i u Novom Sadu 11. februara u bioskopima Arena Cineplexx i Cineplexx Promenada, u Kragujevcu 12. februara u bioskopu Cineplexx Plaza, a dan kanije u bioskopu Cineplexx Niš.
Filmofil koji je izrastao u reditelja

Triler „Jedini izlaz“ debitantski je celovečernji film reditelja Darka Nikolića koji je kako kaže odrastao uz trilere.

„Popularan žanr u svetu, triler, kod nas je više zastupljen u serijama. To je ujedno i moj omiljeni žanr. Još kao klinac počeo sam da gledam i ’gutam’ te sadržaje i odatle je sve krenulo. Sa različitim scenaristima pokušavao sam realizujem i druge filmove koji su takođe bili trileri, psihološki, crnohumorni, krimi“.

© Foto : PromoDarko Nikolić, Danica Maksimović, Anđelka Prpić i producent filma Marko Stanković
Reditelj trilera „Jedini izlaz“ uoči premijere: Uvek je izlaz biti dobar čovek - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Darko Nikolić, Danica Maksimović, Anđelka Prpić i producent filma Marko Stanković

Osim zvezda domaćeg glumišta, reditelj je za svoj prvenac izabrao i saradnike iz regiona.

„Nisam tendenciozno izabrao glumce iz regiona. Jednostavno sam odrastao za vreme stare Jugoslavije kada smo gledali različite glumce i to sam doživeo kao bogatstvo jednog filma“, tvrdi reditelj koji je u ovom filmu sarađivao i sa Nikolom Ristanovskim i Tonijem Mihajlovskim iz Makedonije, Jankom Popovićem Volarićem, Marinkom Prgom, Nives Ivanković, Stipeom Radojom iz Hrvatske…

Svečana premijera filma „Jedini izlaz“ održaće se 10. februara u bioskopu Cineplexx Ušće, a na redovnom repertoaru naći će se od 11. februara širom Srbije. Svečana projekcija filma održaće se i u Banja Luci, 17. februara.

„Nisam mogao ni da pretpostavim da ću u vreme najgore pandemije dočekati svoj prvenac. Ali utoliko je i uzbuđenje veće“ priznaje Darko Nikolić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala