Proširena istraga protiv Mike Aleksića za još tri krivična dela

© Skrinšot, JutjubMika Aleksić
Mika Aleksić - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2021
Pratite nas
Više javno tužilaštvo u Beogradu proširilo je istragu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića (68) za još tri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, izvršena na štetu dve oštećene, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

Povodom ovih krivičnih dela za koja je proširena istraga, Aleksić je danas saslušan pred zamenikom javnog tužioca.

„Prilikom saslušanja, negirao je izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret“, precizirala je portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Ranije danas, Aleksićev advokat Zoran Jakovljević potvrdio je Tanjugu da je Aleksić ispitan, ali nije želeo da iznosi druge detalje, napominjući da tu „nema ničeg spektakulrnog“.

Pokušaj da se umanji ugled SPC optužbom da je „sigurna kuća za siledžije i pedofile“

Prvom naredbom o sprovođenju istrage, Aleksić se tereti za ukupno 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam dela polno uznemiravanje, izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna bila maloletna, a prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Odlukom sudije za prethodni postupak određen mu je pritvor da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Aleksić je na prvom saslušanju u januaru u Višem javnom tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao šest učenica glume u toj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala