Zaharova: Zapad primorao Rusiju da protera evropske diplomate

© Foto : MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Pratite nas
Proterivanje diplomata Nemačke, Švedske i Poljske iz Rusije zbog učešća u nezakonitim akcijama je mera na koju su zapadne zemlje primorale zvaničnu Moskvu, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Nažalost, bili smo prinuđeni da preduzmemo mere na koje su nas primorali – a to je proterivanje diplomata iz tri zemalja Evropske unije koje su učestvovale u radnjama koje nisu bili odobrene, odnosno u nezakonitim akcijama“, rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.
Ruska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Ruski senator o proterivanju diplomata: Dobra lekcija ostalima

Podsetimo, Rusija je u petak proterala trojicu evropskih diplomataiz Nemačke, Poljske i Švedske zbog učešća u neodobrenim protestima koji su održavani u Rusiji u znak podrške opozicionaru Alekseju Navaljnom.

Nakon što su ruske vlasti donele ovu odluku stigle su reakcije iz Evrope – dok su Nemačka i Švedska osudile taj postupak, Poljska preti odmazdom.

Inače, Simonovski sud u Moskvi je ranije doneo odluku da se Navaljnom ukine uslovna kazna u slučaju „Iv Roše“ i zameni kaznom od 3,5 godine zatvora. Ubrzo nakon toga, vodeće zapadne zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Francusku i Veliku Britaniju, apelovale su na ruske vlasti da oslobode opozicionara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala