Topla poruka Bele kuće za Sretenje: Da Srbija nestane

CC0 / / Adresirana pisma
Adresirana pisma - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Pratite nas
Zamislite da vam neko čestita rođendan tako što vam poželi brzu smrt. Upravo to je suština tople poruke koja je iz Bele kuće poslata u Srbiju – čestita se Dan državnosti 15. februar, Sretenje, uz iskrene želje da Srbija nestane kao država.

Nije ovo nikakvo krivotvorenje čestitke novog predsednika Amerike Džozefa Bajdena koja je stigla na Andrićev venac kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sadržina tog pisma zaista predstavlja nezapamćen cinizam i potpuno ogoljenu uvredu svakog građanina Srbije.

Bajden, bez uvijanja i diplomatskih oblandi, čestita nam Dan državnosti uz poruku da Sjedinjene Američke Države daju podršku postizanju "sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji s Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje".

Nije potrebno političko i analitičarsko iskustvo da bi se ova čestitka protumačila na samo jedan način:

Amerika zahteva da se Srbija potpuno odrekne 15 odsto svoje teritorije, svog duhovnog i istorijskog    sedišta. Da se odrekne sebe.

Amerika smatra da Srbija pritom treba da se mazohistički perverzno raduje činu konačnog samoodricanja i da čak na tome zahvali i vašingtonskim partnerima.

Nije poznato da li je vremešni Džozef Bajden možda zaboravio da je Srbija, za razliku od lažne republike Kosovo, međunarodno priznata država, članica Ujedinjenih nacija i da nju nema šta dodatno i posebno da priznaje njena južna pokrajina.

Termin „međusobno priznanje“, koji predsednik Amerike paradoksalno zloupotrebljava kao neku vrstu kompromisa ili čak ustupka Srbiji, u najmanju ruku je naivna podvala prihvatljiva isključivo za političke imbecile, a ne za ozbiljnu i suverenu državu.

Čestitka koju Bajden šalje imajući u vidu i, kako kaže, 140 godina partnerstva SAD i Srbije, više predstavlja neku vrstu vrhunca postmoderne mimikrije, laži i opsene.

To je izraz bahatosti svojstven dželatima koji žrtvi dopuštaju poslednji dim duvana ili upravnicima logora koji odobravaju još jednu kutlaču bljutave kaše zatvorenicima koji slave rođendan.

Bajdenova čestitka ući će tako u anale političke istorije po svojoj bestidnoj i šizofrenoj poruci koja teško može da ostavi ravnodušnim bilo koga ko voli ovu zemlju.

To je pismo koje bahatost izvodi gotovo do nadrealnih i neslućenih granica pošto se brutalni zahtev za odricanje sopstvene teritorije bez srama uvija u šarenu mašnicu.

Nešto je Bajden, zajedno sa svojim saradnicima, ipak čini se zanemario.

Srbija na Sretenje, 15. februara, pored Dana državnosti, obeležava i dan kad je u Orašcu, u Marićevića jaruzi, Crni Đorđe podigao Srbe na ustanak protiv turske imperije. Dan kada je počela borba za slobodu.

Tog dana se pred Srbe ne izlazi sa ovako niskim porukama i papirićima. Bez obzira da li Srbijom vlada duh Karađorđa ili Miloša.

Svejedno je.  

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala