Dodik: Srbi su preživeli ustaški genocid, preživeće i Incka

© AP Photo / Darko VojinovicMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Pratite nas
Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su Srbi na ovim prostorima preživeli ustaški genocid, pa će tako, kako je naveo, preživeti i visokog predstavnika u BiH Valentina Incka.

Dodik je rekao da je Inckov problem to što on vidi BiH kao centralizovanu zemlju bez Republike Srpske.

Prema rečima Dodika, Incko je činio i legalizovao sve što je antidejtonsko, kršeći međunarodno pravo na bazi političke ideologije koja je tražila da Republika Srpska bude razvlašćena, preneo je RTRS.

„To što nije u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom ovde funkcioniše već 24 godine u liku zlotvora kakav je Incko i drugi koji su ovde, maltretirajući Srbe, našu Republiku i srpski narod u celini, sprovodili separatnu politiku osvete nad nama, kažnjavanja i svega što su činili u proteklom vremenu“, rekao je Dodik u Banjaluci.

Dodik je rekao da se Incko sada (zahtevom da budu oduzete povelje Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku i Biljani Plavšić) još jednom na ružan način obračunava sa Republikom Srpskom.

On je dodao da Incko drži predavanja Srpskoj, dok u isto vreme toleriše ono što se dešava u Sarajevu, a kao primer je naveo da se najveći broj zajedničkih institucija nalazi u sarajevskoj Ulici zelenih beretki.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala