Surova sudbina Špankinje: „Mislila sam da je korona, kad ono – rak“

© AP Photo / Jason DeCrowKarla Suares Navaro, španska teniserka
Karla Suares Navaro, španska teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
Španska teniserka Karla Suares Navaro otkrila je na koji način je saznala da boluje od raka, odnosno Hodžkinove bolesti.

Siares Navaro je u septembru 2020. godine otkrila javnosti dešavanja iz svog privatnog života.

Napao ju je rak, ali sa hemoterapijom već je završila u januaru i na putu je ka potpuno oporavku od Hodžkinove bolesti, odnosno malignog oboljenja limfocitnog tkiva.

Karla Suares Navaro, španska teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2021
Bila je spremna za penziju, a onda je dobila rak – i to je promenilo sve

Situacija je sada neuporedivo bolja u odnosu na ono što je bila pre oko šest meseci i očekuje se da se Karla potpuno oporavi od raka.

„Često mi nije bilo dobro, pa sam uradila PCR test jer sam mislila da možda imam koronu. To nije bio slučaj, pa sam otišla kod lekara jer me je boleo stomak“, prisetila se Suares Navaro u intervjuu za „Eurosport“.

„Išla sam od doktora do doktora sve dok mi jedan od njih nije pomenuo mogućnost limfocitnog tkiva, ali smo morali da sačekamo rezultate. Radila sam razne testove i biopsije po celom telu i onda sam konačno saznala loše vesti".

Njena reakcija bila je potpuno usmerena ka što bržem oporavku.

„Iskreno se ne sećam šta mi je prošlo kroz glavu. Nisam pitala ništa o toj bolesti, niti šta mi se dešava, već samo šta je potrebno da uradim kako bih se oporavila“.

Tridesetdvogodišnja Karla se poslednji put na nekom turniru pojavila prošlog februara u Dohi, a kraj 2020. je trebalo da bude i kraj njene karijere.

Ipak, rak joj je promenio planove, pa joj je sada cilj da bude spremna za Olimpijske igre u Tokiju, gde želi za završi karijeru.

„Ukoliko sve bude po planu, nadam se da ću se oprostiti (od tenisa) onako kako želim“, kaže Karla.

Nažalost, učešće na Olimpijskim igrama ne zavisi samo od nje i oporavka, pošto će na turniru moći da učestvuju samo četiri najbolje teniserke iz jedne zemlje.

Ispred nje bi vrlo lako mogle da budu Garbinje Mugurusa, Paula Badosa, Sara Soribes Tormo i Aliona Boljšova, pa se glavna nada seli na dubl.

Pretukao je srpskog sudiju, ostao bez supruge, svih snova i nikada nije postao lider Rusije /video/

Šokantan napad na Đokovića: „Svi želimo da čujemo da je u karantinu“

Srpski teniseri iz Melburna za Sputnjik: Niko od naših nije bio u tom hotelu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala