Priština: Lokaciju ambasade u Jerusalimu odrediti u koordinaciji sa Nemačkom i SAD

© AP Photo / Visar KryeziuIzraelske zastave u Prištini povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa sa takozvanim Kosovom
Izraelske zastave u Prištini povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa sa takozvanim Kosovom - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
Kandidatkinja Samoopredeljenja za kosovsku predsednicu Vjosa Osmani smatra da tačnu lokaciju za otvaranje, kako je navela, ambasade Kosova u Jerusalimu treba odrediti u koordinaciji sa Nemačkom i SAD.

Osmani je dodala da se ne slaže sa mišljenjem Gljauka Konjufce iz Samoopredeljenja da odluku o otvaranju ambasade u Jerusalimu treba dodatno preispitati, objavio je „Reporteri“.

Ona je kazala da je priznanje Izraela važno i da odluka o tačnoj lokaciji ambasade treba da bude usaglašena sa Vašingtonom, preneo je „Kosovo onlajn“.

Posebno je brine što premijer u tehničkom mandatu Avdulah Hoti nije obelodanio u kom delu Jerusalima će biti otvoreno diplomatsko predstavništvo Prištine.

„Prva i najvažnija stvar je koordinacija sa SAD, jer je priznanje došlo uz njihovo posredovanje. Od naše vlade nismo dobili informaciju gde će se tačno nalaziti ambasada, jer je važno da li će biti smeštena u istočnom ili zapadnom Jerusalimu. Moramo da vidimo koja će tačno lokacija biti i to uskladiti sa stavom SAD, ali i Nemačke“, izjavila je Osmani.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala