Pentagonov odgovor na dronove: „Titan“ spasava američku vojsku /video/

© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Uđi u bazu fotografijaDron na nišanu snajperiste
Dron na nišanu snajperiste - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
Kompanija „Citadel difens“ dobila je više miliona dolara vredan ugovor za „Titan“, sistem zaštite od dronova zasnovan na veštačkoj inteligenciji i radio-frekvencijama.

Tokom procesa selekcije koji je podrazumevao test 24 sistema za borbu protiv malih bespilotnih letelica, „Titan“ je pokazao izuzetne odbrambene sposobnosti u raznolikim uslovima i okolnostima, piše „Difens post“.

Kako se navodi, operateri odbrambenih sistema dali su prednost „Citadelovom“ sistemu jer je pokazao tehničku superiornost u mnogim nepredvidivima scenarijima uključujući i nalet rojeva dronova.

„Kao jedini automatizovani senzor radio-frekvencija na tržištu koji koristi veštačku inteligenciju i mašinsko učenje za otkrivanje, identifikovanje, praćenje i bezbedno uništavanje protivničkih bespilotnih letelica, Titan predstavlja multiplikatora američkih i savezničkih vojnih snaga“, rekao je izvršni direktor „Citadel difensa“ Kristofer Vilijams.

Sistem se može postaviti u rad za manje od pet minuta a štiti vazdušni prostor daleko izvan domašaja pogleda.

Kako je Pentagon odlučio, „Titan“ će se koristiti za zaštitu vojnika, brodova, vozila i vojnih baza od pretnji dronova kada veći sistemi ne mogu od njih da se odbrane, preneo je Tanjug.

„Akteri brzo prilagođavaju svoju strategiju kada otkriju svoje slabe tačke. Sa stotinama senzora koji su sada postavljeni, ‘Citadel’ pomaže kupcima da otkriju promenljive trendove u radu dronova na globalnom nivou kako bi mogli da preduprede bezbednosne pretnje “, objasnio je Vilijams.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala