Aranitović za Sputnjik: Povrede su me usporile, siguran sam da će se sve vratiti

© Foto : ABA / Partizan NISSrpski košarkaš Aleksandar Aranitović
Srpski košarkaš Aleksandar Aranitović - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Aleksandar Sani Aranitović, 23-godišnji košarkaš, vratio se u srpsku košarkašu potpisavši ugovor sa ekipom Mladosti iz Zemuna.

Sani je bio jedan od najvećih talenata generacije 1998, momak pred kojim je bila sjajna budućnost, ali povrede su ga vratile nekoliko koraka unazad i u Mladosti će pokušati da se vrati tamo gde mu je i mesto.

„Sigurno da su me te dve velike povrede vratile malo unazad, usporile moj razvoj, međutim, ja znam koliko mogu i neću odustati od mog cilja“, rekao je Aranitović za Sputnjik.

Pre otprilike pet godina Aranitović, tadašnji košarkaš Crvene zvezde, doživeo je povredu prednjeg ukrštenog ligamenta, a pred kraj 2016. obnovio je istu povredu.

Sa svega 18 godina Sani je prošao kroz „pakao“ i znao je da ga čeka dugačak put do povratka na teren i vraćanja u formu.

„Taj period je bio težak za mene, psihički je mnogo teško bilo, definitivno treba da budeš dosta jak da prođeš kroz sve to, pogotovo kad ti se desi dva puta za redom...“, ističe novi košarkaš Mladosti.

„Porodica je naravno uvek bila uz mene kao i svi moji prijatelji, znači mnogo u tom periodu i zahvalan sam im na tome“, dodaje.

Aranitović je dete Crvene zvezde, osvojio je juniorsku Evroligu, a 2015. sa samo 17 godina debitovao je za klub sa Malog Kalemegdana.

Ipak, pomenuta 2016. bila je veoma teška za mladog igrača, te se na teren vratio posle pauze od godinu i po dana – i to u dresu Partizana.

Na kraju sezone 2016/2017 došlo je do raskida saradnje između Zvezde i Aranitovića, a mladi košarkaš u tom trenutku doneo je odluku da potpiše za crno-bele.

Pitali smo ga – da li misli da je iz ove pozicije doneo pogrešnu odluku potpisavši za Partizan, s obzirom da godinu i po dana nije igrao, a došao je u klub sa velikom tradicijom, očekivanjima i pritiskom.

„Lako je biti pametan posle“, kaže uz osmeh Sani i nastavlja:

„Mislio sam da je u tom trenutku bilo najbolje za mene. U početku je bilo odlično, imao sam i minute i sve je išlo kako treba. Partizan je veliki klub i uvek će biti i normalno je da postoji određen pritisak na igračima“.

Aranitović je imao dobru sezonu u Partizanu, na terenu je provodio prosečno 18 minuta i beležio je šest poena, tri skoka i tri asistencije. Najbolja utakmica bila mu je protiv MZT-a kada je imao 17 poena, tri skoka, asistenciju i ukradenu loptu.

Partizan je tih godina bio u teškom stanju, Aranitović je za dve godine promenio tri trenera i za mladog igrača nije lako rasti u takvom okruženju.

„Da, pa dobro, obaveza mladog igrača je da, bilo koji trener da je tu, trenira kako treba. Sva tri trenera su odlični stručnjaci, sa Čankom sam ranije i sarađivao, te sezone smo sa njim i osvojili Kup i to je sjajno iskustvo, osvojiti trofej sa Partizanom“, kaže Sani.

Druga sezona Aranitovića u crno-belom dresu nije bila poput prve. Dolaskom Andree Trinkijerija izgubio je minutažu, a u decembru 2019. napustio je najtrofejniji srpski košarkaški klub.

Sezonu je nastavio u Francuskoj, ali ubrzo je sve prekinuto zbog pandemije virusa korona. Početak ove takmičarske godine proveo u Holandiji, u ekipi Den Boš, međutim, ponovo je Kovid-19 imao uticaj na šampionat i Holanđani su prekinuli prvenstvo.

„Lepa sećanja vučem iz Holandije, liga je vrlo organizovana, kao i klub Den Boša. Uslovi su sjajni i privuklo me je takmičenje u FIVA Evrokupu, odigrali smo dva kola u prvenstvu i onda je ‘na scenu’ stupila korona i prekinula totalno ligu, timske treninge na duži period i nije se znalo da li će se nastavljati. Holandija je bila jedina zemlja koja je sve stopirala na duže staze“, kaže Aranitović.

„Vratio sam se u Beograd, čuo se sa trenerom Jakovljevićem (trener Mladosti prim. aut.) i na kraju smo sklopili dogovor da se pridružim ekipi jer imaju velike ambicije ove sezone“.

Aranitović je sa Jakovljevićem sarađivao i u prošlosti, te ne sumnja da je izabrao pravu sredinu za nastavak karijere.

„Sa trenerom Jakovljevićem se znam dosta dugo i do sad smo uspesno sarađivali i siguran sam da ćemo i tako nastaviti. Poznajem način njegovog rada i biće mi dosta lakše. Ambicije su da se uđe u ABA i siguran sam da imamo kvalitet za to“, rekao je Sani za Sputnjik.

„Imam 23 godine i naravno da sam željan dokazivanja i pun motivacije“, dodaje.

Aranitović od sezone 2017/2018 nije igrao mnogo i uveren je da će mu se u narednom periodu sve vratiti.

„Baš sam željan igre, mlad sam i motivisan, uz naporad rad, siguran sam da će mi se sve to vratiti pogotovo jer nisam imao sreće do sada sa povredama...“, rekao je Aranitović i zaključio da u slobodno vreme, pored druženja, voli da gleda filmove, Premijer ligu i igra Soni.

Pot za Sputnjik: Probudio nas je šamar od Mege – voleo bih da vidim Partizan u vrhu, ali...

Lazarević za Sputnjik: Hvala najbližima što su sa mnom progutali svaku suzu, bol i nepravdu

„Munja“ dominira u Poljskoj i za Sputnjik otkriva ko je novi Amerikanac u Partizanu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala