„Vreme je da skinem ljagu sa svog imena“

© REUTERS / POOLUkrajinska teniserka Dajana Jastremska
Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Mlada ukrajinska teniserka Dajana Jastremska je odlučila da se kocka sa svojom sudbinom, pa će zbog toga morati da plati ceh.

Dvadesetogodišnja Ukrajinka je početkom januara ove godine suspendovana od strane Svetske antidoping agencije (VADA) zbog korišćenja zabranjene supstance.

Ona se žalila na tu odluku Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani i odlučila da otputuje u Australiju, gde je, prema renkingu, trebalo da bude učesnica glavnog žreba.

Dvadesetdeveta teniserka sveta je u Melburn došla u nadi da će CAS preinačiti odluku VADA, ali joj se kockanje sa sudbinom obilo o glavu.

Suspenzija je ostala na snazi, pa će Jastremska morati da plati sve troškove koje bi inače organizatori AO snosili za njen boravak i transport.

„U potpunosti prihvatam odluku odluku CAS-a da odbaci moju žalbu na privremenu suspenziju. Želela bih da istaknem da se odluke ITF-a i CAS-a odnose samo na privremenu suspenziju“, navela je Jastremska u saopštenju.

Jastremska ne samo da je bacila novac, već i vreme, pošto je u Melburnu provela dve nedelje pod karantinom u nadi da će posle istog moći da se takmiči na turnirima.

„Sada je trenutak da skinem ljagu sa svog imena. Moj tim i ja smo uvereni da ćemo dokazati moju nevinost. Nezavisno telo ITF-a će čuti šta imamo da kažemo ja, svedoci i eksperti. Znam da je moj dolazak u Australiju 'podigao obrve“, dodala je Jastremska, koja je krajem prošle godine bila pozitivna i na koronu.

​Ona se svojim navijačima zahvalila na podršci, te pokušala da objasni zbog čega misli da je bila pozitivna na antidoping testu.

Srpski teniseri u Melburnu - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Srpski teniseri iz Melburna za Sputnjik: Niko od naših nije bio u tom hotelu

„Mala količina mestarolona je pronađena u mom urinu. S obzirom da je bila u pitanju mala količina, kao i da sam bila negativna na testovima samo dve nedelje ranije, eksperti su mi rekli da je rezultat verovatno proizvod neke vrste kontaminacije“.

Jastremska nikada nije prošla osminu finala nekog Grend slem turnira, ali je bila redovna učesnica istih u prethodnih nekoliko godina.

U Australiji je prošle sezone došla do trećeg kola, ali tokom 2020. nije uspela da osvoji nijednu titulu, te je i raskinula saradnju sa Sašom Bajinom, trenerom srpskog porekla.

​► 10/10 – za Srbiju! /video/

Šokantan napad na Đokovića: „Svi želimo da čujemo da je u karantinu“

Kirjos pravio cirkus na terenu: Neću da igram, zovi supervizora /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala