Srpski teniseri iz Melburna za Sputnjik: Niko od naših nije bio u tom hotelu

© AFP 2023 / DAVID GRAYSrpski teniseri u Melburnu
Srpski teniseri u Melburnu - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Dušan Lajović i Nikola Ćaćić, teniski reprezentativci Srbije, javili su se novinarima sportske redakcije Sputnjik nakon drame koja je izbila zbog jednog pozitivnog testa u hotelu u kom su odseli brojni teniseri.

Radnik hotela „Hajat“ dobio je pozitivan test na virus korona i zbog toga se upalio alarm u teniskoj zajednici jer je više od 500 ljudi, među kojima su teniseri, sudije, članovi stručnog štaba, moralo u izolaciju.

Kompletan program u četvrtak je otkazan, te ni Srbija nije odigrala ključan meč protiv Nemačke za plasman u polufinale ATP kupa.

Na našu veliku sreću, nijedan od srpskih tenisera nije bio u hotelu „Hajat“, te ne moraju da strepe oko testa na virus korona.

„Čekaju se rezultati sa testiranja igrača koji su bili u hotelu Hajat. Ako niko nije pozitivan sutra se sve normalno nastavlja“, rekao je kratko Ćaćić za Sputnjik.

„Niko od naših nije bio u Hajatu“, dodao je Lajović i ponovio da čekaju da stignu rezultati testiranih kako bi se nastavio program.

U noći između srede i četvrtka po centralnoevropskom vremenu oglasio se i prvi čovek Australijan opena Krejg Tajli koji je rekao da će se program nastaviti u petak i da neće biti pomeranja prvog Grend slema u sezoni.

Pomeren je žreb, koji će umesto četvrtka na programu biti u petak, a postoji šansa da organizatori pripremnih turnira pred Otvoreno prvenstvo Australije promene sistem takmičenja, odnosno da se ne igra do šest osvojenih gemova, već do četiri.

Australijan open na programu je od 8. do 21. februara, a narednih dana očekuje nas završnica ATP kupa gde Srbija brani titulu.

U petak igramo protiv Nemačke i ako pobedimo dan kasnije očekuju nas duel sa Rusijom u polufinalu, odnosno potencijalno finale u noći između subote i nedelje.

Nastavlja se tenis u Australiji – Srbija saznala datum ključnog meča

Šokantan napad na Đokovića: „Svi želimo da čujemo da je u karantinu“

Uzbuna u Melburnu – 500 ljudi iz sveta tenisa mora u izolaciju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala