Skinuta zabrana za „Daru“: IMDB ponovo odobrio ocenjivanje srpskog kandidata za Oskara /video/

© Foto : Aleksandar LeticMarko Janketić kao Maks Luburić u filmu „Dara iz Jasenovca“
Marko Janketić kao Maks Luburić u filmu „Dara iz Jasenovca“ - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Poznati filmski sajt IMDB ponovo je omogućio glasanje za film „Dara iz Jasenovca“, posle kratkotrajne zabrane.

Zabranu su uveli administratori sajta zbog svojevrsnog „rata glasovima“, u kojem su korisnici iz Srbije filmu mahom davali čiste desetke, dok su, kako se pretpostavlja, korisnici sa druge, hrvatske strane, filmu davali „jedinicu“.

Mogućnost glasanja na stranici tog portala posvećenoj filmu vraćena je na dan kada je u Americi počela bioskopska distribucija „Dare“, srpskog kandidata za Oskara.

Nažalost, film o stradanju srpske dece u zloglasnom logoru suočio se sa novom negativnom kritikom, ovoga puta u „Los Anđeles tajmsu“, prenose „Novosti“. Kritičar Robert Abele napisao je da je „masovni kompleks logora u Jasenovcu bio još jedan pakao na Zemlji za Jevreje“, a potom dodao:

„Ono što epsko delo o varvarstvu i sentimentalnosti reditelja Predraga Antonijevića želi da progura jeste da je uništavanje etničkih Srba bio pravi cilj i da su deca dobila svoj kamp“, piše u njegovom tekstu.

Distributer „Dare“, „Megakom film“, navodi da je i u ovom tekstu „jasno uočljiv nedvosmislen potez sabotaže filma u trci za prestižnu nagradu“.


O filmu „Dara iz Jasenovca“ za Sputnjik je govorio i jedan od glavnih glumaca Marko Janketić

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala