Novaka kritikovao, pa ga intervjuisao: „Ne može u oči da ga pogleda“ /foto/

© AP Photo / Hamish BlairNovak Đoković, ATP kup protiv Nemačke
Novak Đoković, ATP kup protiv Nemačke - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Tokom meča ATP kupa između Srbije i Kanade mogla se videti jedna komično-irončina situacija koje su akteri bili Novak Đoković i jedan od njegovih „hejtera“.

Posle pobede nad Sašom Zverevim u singlu, Novak je stao pred mikrofon i obratio se navijačima.

Rekao je šta je imao i, na prvi pogled, ništa nije bilo sporno. Ali...

Čovek koji ga je intervjuisao bio je niko drugi no Sem Grot, bivši australijski teniser, a sada komentator/analitičar/kolumnista/voditelj...

Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
AO: Đoković protiv Amerikanaca, Nadal protiv Srba!

Grot je, pored ostalog, poznat po tome što se nakon igračke karijere ni u jednom trenutku nije libio da kritikuje Novaka, nalik svom sunarodniku Niku Kirjosu.

On je bio jedan od onih koji su kritikovali Đokovića jer je tokom karantina u Australiji pokušao da se izbori za što bolje uslove za svoje kolege – od kojih su neki 14 dana bili zarobljeni u hotelskim sobama, pa čak i nekim bez prozora.

Đoković je australijske vlasti zamolio da, ukoliko je to moguće, teniserima i teniserkama obezbede bolju hranu, opremu za trening i manji period karantina, ali i da im se omogući pravo na privatni smeštaj.

To se, iz nekog razloga, Grotu nije svidelo.

„Da li je on realan? To je sebičan politički potez kojim je pokušao da podigne svoju popularnost“, napisao je Grot u svojoj kolumni za „Herald San“.

Novak je dobio negativan odgovor što je zadovoljilo Australijanca.

Novak Đoković na meču protiv Medvedeva - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2021
Đoković za dobra dela dobija „šamare“

„Predložiti da se igračima smanji karantin nije samo smešno, već je to uvreda svim Australijancima koji su kroz isti prošli. Šta je mislio da će da se desi? Da će (premijer države Viktorija) Den Endrjuz reći 'da, Novače, šta god ti želiš'? Neverovatno...“.

Zbog ovih komentara koji nisu bili čisto kritički, već pomalo i bezobrazni, ostaje nejasan razlog zbog kojeg su se organizatori odlučili na to da Grota pošalju na teren kako bi intervjuisao Novaka.

„Novak ne može ni da ga pogleda u oči. Loš potez od strane organizatora. Zašto ne bi poslali Nika Kirjosa sledeći put?“, jedan je od komentara na Tviteru.

​► Trećeg tenisera sveta Đoković „proganja“ i posle godinu dana /video/

Nemačka skinula krunu Srbiji i zakazala duel sa Rusijom!

Podrška Đokoviću i od bivše Ruskinje /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala