Đoković za dobra dela dobija „šamare“

© AP Photo / Frank AugsteinNovak Đoković na meču protiv Medvedeva
Novak Đoković na meču protiv Medvedeva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dok veći deo Australije napada Novaka Đokovića, postoje i oni koji su svesni nesebičnosti srpskog tenisera.

Korni Volš, kolumnista jednog autralijskog portala, nije krenuo stopama svojih kolega, već je stvari sagledao iz drugog ugla.

Tema kolumne, kao i rasprave u Australiji, su zahtevi, odnosno predlozi koje je Đoković uputio tamošnjim vlastima i Teniskom savezu.

„Kada pričamo o polarizaciji javne debate, ne postoji veće ime u tenisu nego što je to kralj Australijan opena, Novak Đoković“, piše Volš.

Đoković je Kregu Tajliju, predsedniku TS Australije, i ostalim relevantnim stranama uputio spisak kojim je izrazio želju za promenama u određenim pravilima.

Srbin se za ovakav potez odlučio zato što je najmanje 72 učesnika Australijan opena oterano u strogi dvonedeljni karantin, tokom kojeg neće moći ni da promole nos van hotelske sobe.

Iz tog razloga će im biti onemogućeno da normalno treniraju u pripremi za Australijan open, koji počinje samo nedelju dana nakon kraja njihovog „zatočeništva“.

​Đoković je, pored ostalog, zatražio da se smanji broj dana u izolaciji, ukoliko bude dovoljno negativnih testova, kao i svi imaju svu potrebnu opremu za treniranje u sobama.

Odgovor od strane premijera države Viktorije Danijela Endrjuza bio je negativan, ali to nije bilo dovoljno za australijske medije.

Novak Đoković - Sputnik Srbija
Novak je dobio novi „nož u leđa“

Kortni Volš podseća da je tokom 2020. godine Novak imao neke „najblaže rečeno diskutabilne“ odluke i komentare koji su se ticali obavezne vakcinacije i Adrija tura, ali...

„Nije sve što je naveo u svom pismu bilo realno, ali mislim da zajedljiva reakcija javnosti došla zbog toga što je on, u stvari, žrtva svoje pozicije“, naveo je australijski novinar.

Đokoviću ovo nije prvi, a neće biti ni poslednji put da bira da bude taj koji će uraditi nešto što niko ne sme i pokušati da napravi promene koje za cilj imaju opšte dobro.

​Godinama se bori za povećanje nagradnog fonda, pa i sam Adrija tur koji se neslavno završio nije imao nikakvu ličnu korist za Srbina, već opštu.

„Praktično niko nije mario za to da 33-godišnji Srbin ima mnogo veću ulogu od te da pokuša da nadmaši svoj rekord u Melburn parku narednog meseca“, piše Volš.

Đoković je krajem prošle godine pokrenuo PTPA, Uniju igrača koja za cilj ima da vrati donošenje odluka igračima, nešto za šta nije uspeo da se izbori kao predsednik ATP Saveta igrača.

Ono što je trenutno bukvalno njegov posao je to da u svakom trenutku pokuša da se izbori za što bolje uslove za igrače, pogotovo u trenutnoj situaciji kada se priča o obmani od strane organizatora.

„Pozicija svakog vođe bi otišla dođavola da taj vođa ne predstavlja interese svojih članova. To je sada život Đokovića kao prvog čoveka svoje mlade organizacije“, objasnio je Australijanac.

Novaka Đokovića kritikuju na svakom koraku – i to se, kako stvari stoje, nikada neće promeniti.

Kritikuju ga kada pogreši, kritikuju ga kada uradi nešto dobro, kritikuju ga kada kaže ono nešto što ne bi trebalo, ali i kada kaže nešto što se od njega očekuje.

Endi Mari po osvajanju Vimbldona 2013. godine - Sputnik Srbija
Britanska propaganda koja nije uspela – niko nikad kao Đoković, Federer i Nadal

Da je realno da Australijanci usred haosa koji se sada dešava omoguće igračima da se presele u kuće koje bi iznajmili – nije.

Da je realno da se svima obezbedi bolja hrana uz bolje uslove za treniranje – ne samo da je realno, već je i esencijalno.

Novak je, kao neko ko je smatran glavnim predstavnikom svih tenisera i teniserki na svetu, pokušao da svojim kolegama, ali i protivnicima, obezbedi što bolje uslove za rad.

I onda se pojavi Nik Kirjos i kaže mu da je budala. I dobije „šamar“ od strane medija. Pa i „nož u leđa“.

Novak Đoković u moru titula, milionskih donacija i kontroverzi

Novak je pokušao, napisao je i pismo, a odgovor će ga razbesneti!

Novakov kamp ─ za budućnost Srbije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala