„Koga briga za vas“: Trampova osveta glumcima /video/

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Tramp podneo je ostavku na članstvo u udruženju američkih glumaca, kao osvetu što su pokrenuli disciplinski postupak protiv njega iz političkih razloga. Tramp je u tekstu ostavke, između ostalog, napisao i „koga briga za vas“.

Sindikat američkih glumaca poznat kao SAG-AFTRA (nastao udruživanjem Udruženja filmskih glumaca i Američke federacije televizijskih i radio umetnika) pokrenuo je disciplinski postupak protiv Trampa i zapretio mu isključenjem. Razlog za to, kako je navedeno, je što je „prekršio osnivački akt organizacije svojom ulogom u neredima 6. januara u Vašingtonu“, prenose američki mediji.

Međutim, Tramp je ostavkom predupredio isključenje iz tog sindikata. U pismu koje je poslao predsedniku sindikata Dejvidu Vajtu, Tramp, između ostalog navodi i da joj „piše zbog takozvanog saslušanja disciplinskog komiteta povodom ukidanja mog članstva“.

„Koga briga“, piše Tramp i dodaje: „Iako nisam upoznat sa vašim radom, veoma sam ponosan na moj rad na filmovima kao što su „Sam u kući 2“, „Zulender“ i „Vol Strit: Novac nikad ne spava“, kao i na televizijske emisije kao što su „Princ sa Bel Era“, „Uživo subotom uveče“ i, naravno, jednom od najuspešnijih emisija u istoriji televizije „Šegrt“ (The Apprentice), da pomenem samo neke”, navodi Tramp.

Dodaje da je veoma pomogao kablovskoj televiziji, koja je bila „platforma pred izumiranjem“ dok se on nije umešao u politiku.

„Tako sam kreirao hiljade radnih mesta u mrežama kao što su MSDNC (Trampov ironičan naziv za MSNBC) i „lažne vesti CNN“, između ostalih“, piše bivši američki predsednik.

Tramp tvrdi da je namera udruženja da ga isključi „samo pokušaj privlačenja medijske pažnje i skretanja sa očajnih rezultata kao sindikata“.

„Vaša organizacija uradila je malo za svoje članove i ništa za mene - osim prikupljanja članarine i promovisanja ne-američke politike i ideja, što je vidljivo po velikim stopama nezaposlenosti i tužbama poznatih glumaca, koji se pitaju „zašto se sindikat ne bori za mene“. Ne želim više da budem povezan sa vašim sindikatom i ovo pismo vas obaveštava o mojoj trenutnoj ostavci na članstvo u SAG-AFTRA. Ništa niste uradili za mene“, zaključuje Tramp.

Udruženje mu je odgovorilo samo rečima „Hvala vam“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala