Bludni sin srpskog fudbala morao je da ode na „arbajt“

© AP Photo / Daniel ColeSrpski fudbaler Nemanja Radonjić
Srpski fudbaler Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Nemanja Radonjić je brz „ko metak“ i fudbaler koji lako može da napravi razliku na terenu, ali čini se da Andre Viljaš-Boaš nije imao sluha za temperamentnog Srbina koji je poslat na „arbajt“ u Nemačku.

Nemanja Radonjić koji je prošao čuvenu Partizanovu školu, kasnije je igrao za Crvenu zvezdu, što je svojevremeno izazvalo buru u srpskom fudbalu, pokušaće da revitalizuje karijeru u redovima Herte iz Berlina, koja je platila Marseju 500.000 evra do kraja sezone, uz mogućnost otkupa ugovora za 12 miliona evropskih novčanica.

I zaista, čini se da se Marsej žestoko ogrešio o brzonogog krilnog napadača, koji je nedavno jurio 37 kilometara na čas da bi postigao gol protiv Monaka, što je fastinantan podatak. Samo retki to mogu!

​A Nemanja Radonjić je redak tip igrača. Atipičan! Svoj. Nije lako biti u njegovoj koži, s obzirom na to šta je sve preturio preko glave otkako je počeo da se bavi fudbalom.

Kada je bio mlad voleo je da izlazi, a sa svega 17 godina kupila ga je Roma od Partizana. Ipak, u seniorskoj konkurenciji zbog problematičnog ponašanja nije odigrao ni minut u dresu „vučice“.

Vanserijski talenat bez mukotrpnog rada nije dovoljan da bi se igrale utakmice. Uz noćne izlaske i provode do zore, Radonjić je nabacio i koji kilogram viška, i karijera je već sa 20 godina bila u ozbiljnom padu, sve do povratka u Srbiju, tačnije u Čukarički, gde je vaskrsao.

„Nema više izlazak i noćnog provoda. Posvećen sam samo fudbalu. Moram da se vratim na pravi putm sad ili nikad. U februaru punim 20 godina, mnogo toga sam prošao, dosta je bilo gluposti“, otvorio je dušu u intervjuu za Blic 2016. godine.

I zaista. Obećano - učinjeno! Radonjić je eksplodirao i usledio je transfer u Crvenu zvezdu, gde je igrao verovatno najbolji fudbal u životu.

Izbacio je bludni srpski sin sve one bubice iz glave i posvetio se maksimalno fudbalu, što je rezultiralo transferom u slavni Olimpik iz Marseja 2018. godine.

Za dve godine odigrao je 49 utakmica i postigao sedam golova, a neodoljivo se stiče utisak da nije korišćen na pravi način.

Aleksandar Kolarov - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Italija bruji zbog Kolarova i udovice kapitena Fjorentine /foto/

Jer, kad god je bio starter, uglavnom je to izgledalo dosta dobro. Ali, čas je bio na terenu, pa ga nije bilo.

Takve turbulencije, oscilacije, ne mogu da savladaju ni daleko iskusniji igrači od 24-godišnjeg Nišlije, pa je usledio rastanak s Marsejom u vidu pozajmice do kraja sezone u Herti.

Nije klonuo Radonjić koji je ove sezone u belom dresu kluba s „Velodroma“ odigrao 12 utakica uz dva postignuta gola i jednu asistenciju u La ligi. Naprotiv!

Doživeo je to kao još jednu šansu da pokaže da je vanserijski talenat, „brz kao metak“, što će neko znati, pre svega, da ceni, i da kanališe na pravi način.

​„Razgovori koje sam vodio s klubom bili su vrlo poztivni. Bundesliga je jedna od najjačih u Evropi. Želim što pre da pokažem da sam dobro pojačanje za Hertu. Zaista se radujem što sam u klubu i pored novih saigrača“, izjavio je Nemanja za klupski sajt kluba iz Berlina.

A, da je Herta i te kako ozbiljna i da ima velike planove, najbolje potvrđuje to što je u zimskom prelaznom roku osim srpskog reprezentativca stigao i nekadašnji prvak sveta - Sami Kedira.

Tu je već Kšištof Pjontek, koji je za ozbiljan novac stigao iz Milana, ima tu još pregršt iskusnih i ozbiljnih fudbalera, poput kapitena Dedrika Bojate, snažnog napadača Kordobe, Lukebakia, Kunje...

Herta je neobjašnjivo tek 15. na tabeli Bundeslige sa svega 17 bodova iz 19 odigranih utakmica, pa bi upravo Radonjić mogao da bude varnica koja će napraviti eksploziju i pogurati tim ka gornjem delu tabele, gde je klubu iz Berlina, svakako i mesto.

► Najboljeg golgetera svih vremena čuva čovek za koga vreme stoji

► Zvezda predstavila Falka: Hteo sam desetku, ali je zauzeta, volim da se zabavljam na terenu

► Potpisao je za Milan, pa razočarao Srbiju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala