Zbunjuju dilere droge: Hitna pomoć zbog sirena na udaru italijanske mafije

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEVozilo hitne pomoći u Napulju
Vozilo hitne pomoći u Napulju - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Vozači hitne pomoći u Napulju zahtevaju policijsku zaštitu nakon što im je lokalna mafija naredila da ne koriste sirene i rotaciona svetla jer, kako su naveli, uznemiravaju i zbunjuju dilere droge koji misle da dolazi policija.

U poslednjem incidentu, koji se odigrao u subotu uveče u južnom delu Napulja, dva člana bande zaustavila su vozilo hitne pomoći i zapretila da će ubiti vozača jer je uključio sirenu, objavio je „Sandej tajms“.

„Zar niste razumeli da ovde ne možete da koristite sirenu? Isključi je ili ćemo pucati u tebe!“, rekao je navodno jedan od članova banke.

Nakon toga, vozač je tražio od policije da ga isprati iz tog kraja.

Mafijašima u Napulju se, kako navodi list, ne sviđa što sirene i rotaciona svetla „ometaju dilere i plaše mušterije“.

„Već nam je naređeno da ne koristimo sirene u četvrtima Sanita i Trajano, pa tamo vozači uključuju sirenu tek kada napuste ta područja“, izjavio je Manuel Ruđiero, lekar službe hitne pomoći i lider lokalne grupe koja se bori protiv nasilja nad medicinskim radnicima.

Prema navodima „Dejli mejla“, u Napulju je u poslednje tri godine registrovano 300 slučajeva napada na medicinsko osoblje.

Lokalni odbornik Alesandro Amitrano pozvao na dodatnu zaštitu vozača hitne pomoći od članova bande koji, kako je istakao, veruju da su iznad zakona. On je, takođe, pozvao vladu pojača borbu protiv klanova iz napuljske mafije Kamora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala