U Srbiju stigla poruka zvanične Palestine - zbog Kosova

© AP Photo / Bernat ArmangueDemonstrant maše palestinskom zastavom
Demonstrant maše palestinskom zastavom - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Palestinsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je razočarano zbog sporazuma o uspostavljanju diplomatskih odnosa tzv. Kosova i Izraela, navodeći da se nada da će Priština preispitati i poništiti taj akt.

„Korak koje je Kosovo preduzelo potpisivanjem sporazuma sa okupatorskom državom i proglašenje njegove namere da otvori Ambasadu u okupiranom Jerusalimu, korak je kojim se potpuno suprotstavlja svim naporima koje vrši Kosovo da bi ubedilo države sveta da ga priznaju“, navodi se u saopštenju palestinskog ministarstva.

U saopštenju dostavljenom iz Ambasade Palestine u Srbiji, ocenjuje se da je sporazum koji su tzv. Kosovo i Izrael potpisali 1. februara razočaravajući jer se od Kosova koje „pokušava da nađe mesto među nezavisnim državama očekuje da se doslovno pridržava međunarodnog legitimiteta i međunarodnog prava“, objavila je agencija Beta.

Priština - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Šamar za Prištinu iz Brisela: Naš stav je jasan
Potpisanim sporazumom, kako se ističe, tzv. Kosovo „Državi Palestini, arapskim državama, islamskim državama, državama članicama Pokreta nesvrstanih i članicama Afričke unije i ostalim regionalnim grupama zemalja u svetu, pokazuje da ignoriše i da eksplicitno i otvoreno krši međunarodno pravo, međunarodni legalitet i rezolucije, što komplikuje položaj bilo koje države da razmotri priznavanje Kosova kao države“.

„Ministarstvo se nada da će institucije koje su donosioci odluka na Kosovu preispitati taj korak i tu brzu odluku poništiti i korigovati taj pogrešan akt. Time bi Kosovo moglo da da primer svoje posvećenosti međunarodnom legitimitetu i međunarodnom pravu“, navodi se u saopštenju, preneo je B92.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala