Zvezda predstavila Falka: Hteo sam desetku, ali je zauzeta, volim da se zabavljam na terenu

© Foto : FK Crvena zvezda/FejsbukFalko promocija
Falko promocija - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Pratite nas
Italijan Filipo Falko za kojeg je Crvena zvezda izdvojila milion i dvesta hiljada evra, predstavljen je na stadionu „Rajko Mitić". Iskusni igrač sredine terena doveden je kao ozbiljno pojačanje i velika je verovatnoća da će biti spreman već za dvoboj s Milanom u nokaut fazi Lige Evrope.

Novinarima na Marakani prvo se obratio sportski direktor Mitar Mrkela, koji je pohvalio novu jedanaesticu trostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

„Filipo Falko naše pojačanje iz Italije, iz Lećea je 92. godište. Može da igra na tri pozicije iza špica sa velikim uspehom. Izuzetno potkovan fudbal, jak u igri jedan na jedan i verujem da će biti ogromno pojačanje za naš napad i za tim Dejana stankovića. Falko je odigrao izvanrednu sezonu u Seriji A, i voleo bih da takve igre ponovi i u Zvezdi", rekao je početku konferencije Mrkela, a onda je prepustio novinarima da postavljaju pitanja Falku. 

Stanković i Falko - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2021
Stigao je – Zvezda jača za Falka!

Kako vam se čini dolazak u Crvenu zvezdu i jeste li zadovoljni kako ste dočekani na pripremama u Turskoj?

„Odlično sam dočekan, poznavao sam istoriju kluba. Izvanredno su me momci primili kada sam došao u Tursku bio sam oduševljen", poručio je Falko.

Niste se na lep način rastali sa bivšim klubom - Lečeom. Na kraju ste odstranjeni iz tima...

„U pravu ste. Nisam se lepo oprostio s mojim bivšim timom. Razočaran sam pošto sam u Lećeu odrastao, ali neću više da mislim o tome. Hoću da se maksimalno usresredim na rezultate sa svojim novim timom.

Poznajete li Falčinelija i zbog čega ste se opredelili za broj 11?

- Dijega Falčinelija poznajem od ranije, cenim ga kao kolegu i saigrača i nadam se da ćemo se dobro slagati u Zvezdi. Broj 11 sam uzeo zato što je desetka koju sam ranioje nosio zauzeta, nosi je Katai, broj 20 je takođe zauzet, pa sam uzeo 11, to je datum mog rođenja", objasnio je Filipo Falko.

Da li ste upoznati sa kvalitetom srpskog fudbala?

- Kvalitet srpskog fudala znam da je visok. Još kao mali sam gledao srpski fudbal, najviše se divim Dejanu kao najvećem srpskom igraču, osvojio je sve što se moglo osvojiti u Interu. Ima taj pobednički mentalitet. Nadam se da je taj kvalitet doneo i ovde". 

Igrali ste sa Kesijem, a sada ćete biti rivali pošto on nosi dres Milana...

© Foto : FK Crvena zvezdaFilipo Falko i Dijego Falčineli
Zvezda predstavila Falka: Hteo sam desetku, ali je zauzeta, volim da se zabavljam na terenu - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Filipo Falko i Dijego Falčineli

- Njega poznajem još iz Ćezene. Drago mi je što je završio u Milanu. Siguran sam da ćemo nas dvojica biti veliki protivnici na terenu kada, ukoliko se budemo našli.

U Italiji ste dobili nadim Mesi, kako to komentarišete i koliko vas to opterećuje, s obzirom na to da ste predstavljeni kao veliko pojačanje?

- Hvala na komplimentima koje sam dobio. Mnogo sam uložio u igru poslednjih godina. u svakom timu gde sam igrao davao sam maksimum. Nadam se da će moje sposobnosti doći do izražaja, fudbal je za mene uvek bio zabava, nadam se da će moje igre zabaviti publiku.

U kakvoj ste kondiciji? Niste igrali utakmice u poslednje vreme?

- Što se tiče moje fizičke kondicije sve vreme sam trenirao, nisam igrao utakmice, ući ću u ritam kada budem igrao utakmice. Što se tiče pesme, ponosan sam što sam dobio pesmu navijača Lećea, nastaviću u tom pravcu.

Vaša tržišna vrednost je bila i tri i četiri miliona evra, a novinari iz Lećea su pričali da imate težak karakter, koliko je to zapravo tačno?

- Što se tiče vrednosti fudbalera nije moje da o tome sudim, niti da se bavim time. Moj zadatak je da dobro igram i da se zabavim. Što se tiče mog karaktera, ja sam ozbiljan čovek, profesionalac, osoba koja je to rekla je osoba s kojom se nisam dobro rastao.

Da li ste upoznati s rivalitetom koji vlada između Zvezde i Partizana?

- Što se tiče Partizana naravno da znam istorijski rivalitet. Vrlo sam ponosan što ću zaigrati protiv tog kluba. U Italiji znaju za Partizan, to je klub koji je poznat u čitavom svetu, poručio je Filipo Falko, novi vezni fudbaler Crvene zvezde. 

Na kraju konferencije sportski direktor Mitar Mrkela se osvrnuo na prelazni rok, koji je i dalje otvoren.

- Prelazni rok, mi smo zadovoljni sa ovim igračkim kadrom. Dobro smo popunjeni na svim pozicijama, izuzev ako se ne desi nešto stvarno specijalno što ne možemo da odbijemo. U tom slučaju ćemo dovesti tog igrača. Ovaj prelazni rok služi da pripremimo tim za narednu sezonu. Kvalifikacije za Evropu, koje su nama važne, počinju jako rano. Teško je na leto dovesti kvalitetno pojačanje, nema mnogo vremena“, završio je izlaganje Mrkela.

► Tuga do neba: Poginuo 19-godišnji srpski fudbaler

Krenuo stopama Jovića – srpska porodica u Bundesligi brojnija za još jednog fudbalera

► Srbija ga izgleda neće dočekati, ali „novi Žigić“ vuče „švabe“ ka Evropi

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala